ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ανδριανός από το Κρανίδι: Όλα αυτά που μαζί πετύχαμε για την Ερμιονίδα, την Αργολίδα, την Ελλάδα, δεν θα αφήσουμε να τεθούν σε κίνδυνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. | | | |




















  Με μεγάλη προσέλευση πολιτών της Ερμιονίδας πραγματοποιήθηκε η προεκλογική εκδήλωση του Γιάννη Ανδριανού στο Κρανίδι. Ο κ. Ανδριανός στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Ερμιονίδας καθώς και στα διακυβεύματα της εκλογικής αναμέτρησης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδριανός τόνισε τα εξής:

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς που είστε σήμερα εδώ, μαζί μου. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την στήριξή σας. Σας ευχαριστώ για τους αγώνες που μαζί δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα και την Αργολίδα. Σας ευχαριστώ γιατί και σ’ αυτόν τον αγώνα, τον πιο κρίσιμο απ’ όλους για την πατρίδα μας, είμαστε ξανά μαζί.

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Στην τελική ευθεία για τη νέα, μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Νίκη που θα ανατρέψει προγνωστικά, θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες, και πολύ περισσότερο θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς εκείνων που βιάζονται να δοκιμάσουν τα ανεύθυνα πειράματά τους στις πλάτες των Ελλήνων.
Όπως το 2012 έτσι και τώρα, η πλειοψηφία της ευθύνης και της προοπτικής, η πλειοψηφία του ρεαλισμού και της εθνικής αυτοπεποίθησης, η πλειοψηφία της σταθερής ευρωπαϊκής κατεύθυνσης της χώρας, θα επικρατήσει ξανά στις κάλπες.

Όπως το 2012 έτσι και τώρα, είναι στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές που θα βγει στην επιφάνεια το ορμητικό υπόγειο ρεύμα της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, το ρεύμα της μετριοπάθειας και της προκοπής, η μεγάλη συμμαχία των Ελληνίδων και των Ελλήνων που αυτό που θέλουν είναι να χτίσουν και όχι να γκρεμίσουν, να δημιουργήσουν και όχι να καταστρέψουν. Είναι αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που δεν ενδιαφέρεται για κραυγές και παραληρήματα, που θα δώσει ξανά τη νίκη στην Νέα Δημοκρατία.

Και σ’ αυτή τη νέα μεγάλη νίκη για την Νέα Δημοκρατία, σ’ αυτή τη νέα μεγάλη νίκη για την Ελλάδα, η Αργολίδα θα είναι ξανά πρωταγωνιστής. Θα είναι ξανά στην πρωτοπορία.
Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνω σε κάθε γωνιά του τόπου μας. Αυτό το μήνυμα έστειλε η Επίδαυρος το προηγούμενο Σάββατο. Αυτό το μήνυμα έστειλε προχθές το Άργος. Αυτό το μήνυμα – μήνυμα νίκης και ευθύνης – στέλνει σήμερα το Κρανίδι και η Ερμιονίδα. Αυτό το μήνυμα θα στείλε την Τετάρτη το Ναύπλιο.

Κάθε πόλη, κάθε χωριό της Αργολίδας στέλνει το ίδιο, ηχηρό μήνυμα: Δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες τόσων ετών. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε πίσω στο 2010.

Δεν θα πάμε πίσω ολοταχώς, την ώρα που χρειάζεται το ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά που θα βγάλει τη χώρα έξω από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα αφήσουμε τώρα, που η ανάκαμψη είναι πια ορατή, να καταστραφούν όλα όσα με αιματηρές θυσίες χτίσαμε.

Είναι αυτές οι θυσίες, σε συνδυασμό με την εθνική υπευθυνότητα της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, που έφεραν φέτος, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της κρίσης, την ανάπτυξη ξανά σε θετικό πρόσημο.

Αυτές οι θυσίες κι αυτή η πολιτική έφεραν το πρωτογενές πλεόνασμα, χειροπιαστό τεκμήριο δημοσιονομικού νοικοκυρέματος και προϋπόθεση για την τελική διευθέτηση του χρέους. Μ’ αυτές τις θυσίες κι αυτή την πολιτική άρχισε επιτέλους η ανεργία, το μεγαλύτερο απ’ τα προβλήματα της κρίσης, να μειώνεται αργά αλλά σταθερά.

Αυτοί που σήμερα τα παίζουν όλα για όλα για να καταλάβουν την εξουσία, ξέρουν καλά πώς αυτή εδώ είναι η τελευταία τους ευκαιρία. Γιατί όταν η ανάκαμψη εμπεδωθεί – κι αυτό, να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα είναι πια υπόθεση μηνών – όταν τα αποτελέσματά της αρχίσουν να γίνονται αισθητά στην καθημερινότητα, τότε αυτοί θα επιστρέψουν στα ποσοστά που αρμόζουν στον παραληρηματικό τους λόγο.

Γι’ αυτό και θέλουν με κάθε τρόπο αυτή την πορεία προς την ανάκαμψη να την ανακόψουν όσο ακόμα προλαβαίνουν. Με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους υπονόμευσαν την Κυβέρνηση στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τους εταίρους μας.
Έφεραν τη χώρα σε εκλογές κόντρα στη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που ζητούσε επίμονα να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την προηγούμενη βουλή, ώστε η Κυβέρνηση να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της.

Κι ενώ αυτός ήταν ο σχεδιασμός τους, ακόμα και σήμερα, την εβδομάδα των εκλογών, δεν έχουν ούτε μια συγκεκριμένη, ούτε μια ρεαλιστική, ούτε μια υπεύθυνη πρόταση να καταθέσουν στους πολίτες.

Το μόνο που κάνουν είναι να ψαρεύουν στα θολά νερά του λαϊκισμού και της παροχολογίας. Μόνη τους επιδίωξη, να κεφαλαιοποιήσουν όσο μπορούν καλύτερα την απολύτως δικαιολογημένη κούραση των Ελλήνων από την κρίση όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, όσο και να προσπαθήσουν, δεν θα καταφέρουν να κάνουν την κόπωση της κρίσης άλλοθι αυτοκαταστροφής.

Είναι αλήθεια, όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε μέσα από ανηφοριές και δύσβατα μονοπάτια. Είναι αλήθεια πως μερικές φορές βγήκαμε πρόσκαιρα από το δρόμο μας. Έγιναν λάθη και πισωγυρίσματα. Όμως τώρα που βρισκόμαστε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει ξανά πίσω στην αφετηρία. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίξει στα ζάρια τις θυσίες των Ελλήνων. Τελεία και παύλα.
Φίλες και φίλοι,

Εδώ στην Ερμιονίδα, εδώ στην Αργολίδα, ο αγώνας μας έχει και μια ακόμη, πολύ σημαντική διάσταση. Αυτά τα χρόνια, παρά την κρίση και το εξαιρετικά στενό πλαίσιό της, μαζί καταφέραμε πολλά και σημαντικά. Μόνο στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, υλοποιούνται σήμερα και έχουν δρομολογηθεί πάνω από 60 μικρά και μεγάλα έργα σε ολόκληρη την Αργολίδα.

Μαζί καταφέραμε να κάνουμε πράξη έργα που επί δεκαετίες έμεναν στα χαρτιά και τα ράφια. Έργα που δημιουργούν πολύτιμες θέσεις εργασίας. Έργα που λύνουν προβλήματα δεκαετιών και διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης του τόπου μας.

Αυτή είναι και η απάντησή μας σε όσους καταφεύγουν στις κραυγές και την λάσπη. Απαντάμε με έργα, με πράξεις, με χειροπιαστά αποτελέσματα. Αφήνουμε τα μεγάλα λόγια σ’ αυτούς που δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν.

Πρώτα απ’ όλα αναφέρω το μεγάλο έργο του Αναβάλου, που κυριολεκτικά θα γλιτώσει ολόκληρη την Αργολίδα από την ολοκληρωτική οικολογική καταστροφή, αντιμετωπίζοντας οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας και της υφαλμύρωσης του υδροφόρου μας ορίζοντα – και ταυτόχρονα μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος παραγωγής για τους αγρότες μας που δοκιμάζονται σήμερα σκληρά.

Θυμίζω, γιατί η υπενθύμιση των γεγονότων αποτελεί αποκατάσταση της αλήθειας, ότι ο Ανάβαλος δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή και την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και σχεδιασμό για να καλύψει ολόκληρη την Αργολίδα και τις ανάγκες της.

Μαζί δώσαμε σκληρό και επίμονο αγώνα για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που δημιούργησε η Κυβέρνηση Παπανδρέου στο έργο με τους χειρισμούς της. Ήδη σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για την συντήρηση του αντλιοστασίου και του υφιστάμενου δικτύου.

Και σε ό,τι αφορά ειδικά το έργο για τη διανομή του νερού του Αναβάλου στις περιοχές του Δήμου Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 47 εκατομμυρίων ευρώ, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη στις 22 Δεκεμβρίου έχει εγκριθεί η οριστική μελέτη, έχουν ήδη συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης, και είμαστε στη φάση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου. Ένα έργο ζωής για την Ερμιονίδα, έργο ζωής για ολόκληρη την Αργολίδα, χάρη στον επίμονο, κοινό μας αγώνα γίνεται πράξη μετά από δεκαετίες αδράνειας.

Ακόμη θυμίζω τις διαρκείς δράσεις για την χωρίς καθυστερήσεις καταβολή των οφειλόμενων στους παραγωγούς μας για ενισχύσεις και αποζημιώσεις, για τη διόρθωση αδικιών, όπως στην περίπτωση των γεωτρήσεων, για την προβολή των προϊόντων μας, όπως με την πρόσφατη εκδήλωση που έγινε σε συνεργασία με φορέα του Υπουργείο Ανάπτυξης για την προώθηση των προϊόντων της Αργολίδας στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον τομέα της καθαυτό κυβερνητικής μου ευθύνης, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, έθεσα ως στόχο τον ενάμιση αυτόν χρόνο να αξιοποιήσω κάθε διαθέσιμη δυνατότητα για να αποκτήσει ο τόπος μας τις υποδομές που αξίζει και δικαιούται.
Στον αθλητισμό θυμίζω:

-Τα έργα αναβάθμισης του γηπέδου της Ερμιονίδας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, που επιτρέπουν στην ομάδα μας να χρησιμοποιεί την έδρα της στη νέα κατηγορία.

-Το νέο κλειστό γυμναστήριο, εδώ στο Κρανίδι, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, μια σημαντικότατη υποδομή για τον αθλητισμό της περιοχής, αλλά και,

-Την κατασκευή αποδυτηρίων και σκεπαστών κερκίδων στο γήπεδο Περιφερειακού Κρανιδίου, που ήδη έχουν κατασκευαστεί, συνολικού προϋπολογισμού 185.000 ευρώ.

-Την εγκατάσταση συνθετικό χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ηλιοκάστρου, έργο προϋπολογισμού 230.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, για το 2015 έχουν ενταχθεί τα έργα της εγκατάστασης κερκίδων στο Γήπεδο του Πορτοχελίου και της ανακατασκευής των Γηπέδων Μπάσκετ και των Αθλοπαιδιών στον Προαύλιο Χώρο του Σχολείου Διδύμων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Θυμίζω ακόμη τις διοργανώσεις που έγιναν πέρσι υπό την αιγίδα και με την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

-τους αγώνες Μάσσητος

-τον 7ο Ποδηλατικό Αγώνα Ερμιονίδας

-τον 2ο Αγώνα Δρόμου Βερβερόντα

-το 1ο Διεθνές Τουρνουά Μπιτσ-τένις στο Πορτοχέλι,

διοργανώσεις που φέρνουν τα παιδιά μας πιο κοντά στον αθλητισμό, και ταυτόχρονα λειτουργούν ως μοχλοί για την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, που ενισχύεται ακόμη περισσότερο με τη δρομολόγηση της Χωροθέτησης Υδατοδρομίων σε Πορτοχέλι και Ερμιόνη και την Ένταξη στο Πανελλήνιο Δίκτυο Wi-Fi των Λιμένων Πορτοχελίου, Ερμιόνης, Κοιλάδας.

Και μια που ανέφερα τον τουρισμό, να υπογραμμίσω εδώ την μεγάλη αύξηση τουριστικής κίνησης, που έφτασε πέρσι τα 23 εκ. γιατί ακριβώς η πολιτική σταθερότητα ενθάρρυνε τους ξένους επισκέπτες να έρθουν στην Ελλάδα.

Και βεβαίως εδώ στην Ερμιονίδα, μια κατεξοχήν τουριστική περιοχή, δεν πρέπει να επαναληφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο με την αποκομιδή των απορριμμάτων, που φέτος δημιούργησε μια κακή εικόνα. Είμαι βέβαιος ότι ο Δήμαρχος, ο οποίος έτρεξε για το πρόβλημα και γνωρίζει τον αγώνα που έχουμε κάνει για να βρεθεί λύσει, δεν θα αφήσει να επαναληφθεί το φαινόμενο.

Τονίζω ακόμα τη σημασία που θα έχει για την τουριστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας, με τις χιλιάδες κλίνες και τις ποιοτικές της τουριστικές υποδομές, αλλά και για ολόκληρη την Αργολίδα η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει και πτήσεις τσάρτερ.

Είναι ένα αίτημα που μαζί διεκδικούμε – θυμίζω άλλωστε τις ευρείες συσκέψεις όλων των ενδιαφερόμενων φορέων που έχουν γίνει – και μαζί δρομολογούμε, διασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις του.

Στον πολιτισμό υπογραμμίζω

- τις Εργασίες Προστασίας και Ανάδειξης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προϋπολογισμού 270.000 ευρώ.

-την Επανένταξη στην Ψηφιακή Σύγκληση του Ψηφιακού Μουσείου Ερμιονίδας, δράση προϋπολογισμού 391.000 ευρώ. -Τα έργα ανάδειξης και αξιοποίησης του Σπηλαίου Φράχθι και του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 295.000 ευρώ.

Για φέτος έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες Συντήρησης και Ανάδειξης των Ψηφιδωτών Δαπέδων της Παλαιοχριστιανικής Εκκλησίας Ερμιόνης, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, τα πετύχαμε μαζί. Αποδείξαμε ότι η κρίση δεν είναι άλλοθι αδράνειας. Αποδείξαμε ότι η μοιρολατρία και η μεμψιμοιρία δεν αρμόζουν στην Αργολίδα. Και αποδείξαμε και κάτι ακόμη σημαντικότερο: Ότι την αγάπη για τον τόπο σου, την αγάπη για την Αργολίδα, δεν αρκεί να την διαλαλείς δεξιά και αριστερά, αλλά πρέπει να την αποδεικνύεις καθημερινά, με έργα, με δράσεις και αποτέλεσμα.

Όλα αυτά λοιπόν που μαζί πετύχαμε για την Ερμιονίδα, για την Αργολίδα, για την Ελλάδα, δεν θα αφήσουμε να τεθούν σε κίνδυνο.

Τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, όλοι μας οφείλουμε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα. Να μιλήσουμε με τα επιχειρήματα, με τα έργα και τα αποτελέσματα που πετύχαμε.

Να απαντήσουμε πειστικά σε όσους προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, παρουσιάζοντας ως δήθεν πολιτικό πρόγραμμα το τύπωμα 100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Να φέρουμε ξανά κοντά μας τους φίλους που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από την παράταξη. Να φέρουμε στην επιφάνεια το ορμητικό και πλειοψηφικό, υπόγειο ρεύμα της υπευθυνότητας και της προοπτικής.

Φίλες και φίλοι,

Την Κυριακή με την ψήφο μας υπογράφουμε το μέλλον της πατρίδας μας για τις επόμενες πολλές δεκαετίες. Υπογράφουμε το συμβόλαιο προοπτικής που εγγυάται η παράταξή μας και ο Αντώνης Σαμαράς. Στέλνουμε τους μαθητευόμενους μάγους πίσω στην ανυποληψία όπου ανήκουν.

Την Κυριακή, θα είμαστε ξανά περήφανοι. Περήφανοι για τη νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Περήφανοι που για τη νέα νίκη για την Ελλάδα, για τους Έλληνες, για τις γενιές των Ελλήνων του αύριο.

Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, η παράταξη που ιστορικά βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά, η παράταξη που χωρά κάθε τίμιο πατριώτη, από τη Δευτέρα θα συνεχίσει να οδηγεί την πατρίδα μας στον δρόμο της υπευθυνότητας και της προοπτικής.

Πάμε μαζί για τη νέα νίκη. Πάμε μαζί για την Ελλάδα, πάμε μαζί για την Αργολίδα, πάμε μαζί για την Ερμιονίδα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ