ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Μανιάτης στην μάχη για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:39:00 μ.μ. | | |
 Στον νέο κύκλο, που... αποφάσισε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα με τη μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ, προσέρχονται κορυφαία στελέχη της παράταξης για να πάρουν εγκαίρως θέση για την «επόμενη μέρα». Η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου άλλωστε ότι η θητεία του λήγει στο προσεχές Συνέδριο του Μαΐου άνοιξε διάπλατα τη συζήτηση στο εσωτερικό και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ για τους υποψήφιους αρχηγούς, που δεν είναι και λίγοι με βάση τις πληροφορίες ή τις δηλώσεις των άμεσα ενδιαφερομένων.

Πρώτος πάντως, παρά το ότι είχαν νωρίτερα ακουστεί και άλλες υποψηφιότητες, δήλωσε έτοιμος για την αντιπαράθεση ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, με παρέμβασή του από το Ναύπλιο. Ο κ. Μανιάτης μίλησε για την ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος, αφού άφησε σαφείς αιχμές για την προεκλογική παρουσία του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του: «Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορούμε να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο που είχαμε μέχρι τις εκλογές. Απαιτείται το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, οι προοδευτικοί δημοκράτες πολίτες, όλοι όσοι πιστεύουμε στη μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα - με νέο αρχηγό, νέα οργανωτική δομή και νέα πολιτικά και ιδεολογικά προτάγματα».

Και πρόσθεσε προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την πρόθεσή του να διαδεχθεί τον Ευ. Βενιζέλο στην ηγεσία: «Σ' αυτό το νέο βιβλίο, σ' αυτόν τον νέο κύκλο, θα είμαι παρών και θα είμαι παρών στην πρώτη γραμμή».

Οι γνωρίζοντες λένε ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παραμένει ισχυρή η υποψηφιότητα της δημοφιλούς Φώφης Γεννηματά, η οποία διατηρεί καλές σχέσεις στον ευρύτερο χώρο της παράταξης και έχει «γέφυρες» διαλόγου και με το κυβερνών κόμμα, ενώ συζητούνται υποψηφιότητες στελεχών και από τη νεότερη γενιά, όπως του πρώην υφυπουργού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Κυριάκου Πιερρακάκη (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), του Νίκου Ανδρουλάκη (ευρωβουλευτή και γραμματέα της ΚΕ του κόμματος), της Εύας Καϊλή (επίσης ευρωβουλευτή) και άλλων (από την ευρύτερη ομάδα των υποστηρικτών του Ευ. Βενιζέλου).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ