ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

"Άλλος Δρόμος": Μαθήματα περιφρόνησης της διαδικασίας και της ουσίας από την πλειοψηφία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:55:00 μ.μ. | | |
Δελτίο τύπου

Η αντιπολίτευση έζησε για ακόμη μία φορά στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο [18-2-2015] το ολίγιστον και την ανικανότητα της πλειοψηφίας.

Επί του θέματος της επιλογής νομικού καθεστώτος, για την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως που αφορά τους συνδημότες μας στο νότιο τμήμα, από τις 22-1-15 υπήρχε έγγραφο του μελετητή προς το δήμο και κλήθηκε και έκτατο δημοτικό συμβούλιο στις 29-1-2015 ώστε να δοθεί παράταση προκειμένου να εξεταστεί από την πλευρά του δήμου το νομικό καθεστώς σύνταξης του 3ου Κεφαλαίου της Πράξης Εφαρμογής.


Στις 16-2-2015 συγκλήθηκε η επιτροπή ποιότητας ζωής, τα μέλη της οποίας εκλήθησαν να ψηφίσουν ως διακοσμητικοί στην πράξη, ενώ δύο μέρες μετά ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο (18-2-2015), το θέμα ως έκτατο. Εν ολίγοις, υπήρχε περιθώριο ενός μήνα περίπου, αλλά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας για το σημαντικό αυτό θέμα. Καταγγέλουμε τη μέγιστη ολιγωρία της πλειοψηφίας στην ενημέρωση μας η οποία ήταν ανύπαρκτη μέχρι και την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, όπου κληθήκαμε να ψηφίσουμε επ’ αυτού μετά από δεκάλεπτη προφορική ενημέρωση του μελετητή μόνο.

Είναι απαράδεκτη η πάγια τακτική της πλειοψηφίας να προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να μην ενημερώνει την αντιπολίτευση και την κοινωνία για τόσο σημαντικά θέματα όσο είναι το Σχέδιο Πόλης.

Επί του θέματος της τροποποίησης του προϋπολογισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου τονίζουμε ότι πρώτα από όλα δεν πρόκειται για Κοινωνικό Παντοπωλείο εφόσον δεν έχει συσταθεί νομότυπα όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του νόμου 4071/2012 ΦΕΚ Α85.

Φέρεται να λειτουργεί παρανόμως από το 2011 αλλά δεν υπάρχει καμία θεσμική ενημέρωση από το πότε λειτουργεί και τι έργο παράγει.

Δεν συμμετέχει στον μηχανισμό του η αντιπολίτευση και φαίνεται ότι είναι μια δραστηριότητα παραγωγής, ρύθμισης και διανομής προνομίων, αποκλειστικά της παράταξης του Δημάρχου.

Δεν υφίσταται δε καθόλου ο εκ του νόμου προβλεπόμενος ελεγκτικός μηχανισμός του.

Συγκεκριμένα, με βάση το νόμο:

«Τα κοινωνικά παντοπωλεία ιδρύονται με απόφαση του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, η λειτουργία τους εποπτεύεται από επιτροπή διαχείρισης στην οποία εκπροσωπούνται αναλογικά με την δύναμη τους οι δημοτικές παρατάξεις και στις οποίες συμμετέχει επιπλέον και προεδρεύει ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης αντίστοιχα ή οι οριζόμενοι από αυτούς αντιδήμαρχοι ή αντιπεριφερειάρχες. Η επιτροπή διαχείρισης υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο στην οικονομική επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό.

Η οικονομική επιτροπή εγκρίνει με απόφαση της τον διαχειριστικό απολογισμό.

Η απόφαση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου ή της περιφέρειας.»

Καλούμε την πλειοψηφία η οποία φαίνεται ότι “εκ παραδρομής” λειτουργεί το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης, να αποκαταστήσει την νομιμότητα και να προβεί στις ανωτέρω ενέργειες.



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ