ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Περί Ριζοσπάστη, coca-cola και ταχύτατης αμάσητης προβοκάτσιας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:34:00 π.μ. | | | |
Ξεκινώντας λοιπόν από την σημασία αυτής της λέξης ή όρου που αναγράφεται και στον τίτλο του άρθρου επισημαίνω:

Ο όρος Προβοκάτσια είναι λατινογενής, εκ του "provoco" που σημαίνει προκαλώ – πρόκληση. Βάση του ιστότοπου Βικιπαίδεια, προβοκάτσια γενικά, χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε προκλητική δόλια ενέργεια που διεγείρει ή αποσκοπεί είτε σε πράξεις βίας και εκδίκησης, είτε σε δημιουργία γενικότερης σύγχυσης σε πρόσωπα, ή ομάδες ατόμων, ή και σε συγκεκριμένο κοινωνικό σύνολο.
Επίσης, βάση του πολιτικοκοινωνικού λεξικού, προβοκάτσια χαρακτηρίζονται ακόμα και οι προδοτικές ενέργειες που οργανώνουν πράκτορες της αστυνομίας και των αντιδραστικών κομμάτων που αποβλέπουν να εκθέσουν, να χτυπήσουν, να συντρίψουν τις επαναστατικές οργανώσεις.

Ο λόγος της παραπάνω επισήμανσης είναι χρήσιμος για τα συμπεράσματα του αναγνώστη όσον αφορά την «πληροφόρηση», το ΚΚΕ και τους εχθρούς του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Στις 11 Φλεβάρη στο site του Σπύρου Καρατζαφέρη ανέβηκε κείμενο με τον τίτλο «Δείτε και τρίψτε τα μάτια σας-Τι διαφημίζει στην τελευταία του σελίδα ο Ριζοσπάστης;». Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία του «Ριζοσπάστη», ο οποίος στην τελευταία του σελίδα έχει διαφήμιση της «Coca cola». Επιμελώς βέβαια κρύβεται η ημερομηνία του συγκεκριμένου φύλλου του «Ριζοσπάστη» ώστε οι αναγνώστες να νομίσουν ότι είναι αυτών των ημερών και ενώ οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση βρίσκονται σε πολύμηνους διαρκείς αγώνες.

Την αμάσητη αυτή προβοκάτσια έσπευσαν να την αναπαράγουν εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» του ΣΥΡΙΖΑ, και φυσικά δεκάδες, «ανώνυμα» και «ανεξάρτητα» blogs, σελίδες «αντικοινωνικής» δικτύωσης κλπ.

Πρώτη τη σκυτάλη της προβοκάτσιας πήρε η Ραχήλ Μακρή, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ). Σε μεταμεσονύχτια εκπομπή στις 12 Φλεβάρη, επανέλαβε την προβοκάτσια λέγοντας: «Προχθές έβλεπα το Ριζοσπάστη, η τελευταία σελίδα είχε διαφήμιση της Coca-cola...»!!!

Ότι τώρα η Ρ. Μακρή μετά την παρηγοριά και την υπεράσπιση της στο χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Σ.Μπούκουρα, διαβάζει μέρα παρά μέρα Ριζοσπάστη….. Ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύει το γκαιμπελισμό τους. (*)

Δεύτερη η «Αυγή» που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Youtube απόσπασμα της εκπομπής, που περιείχε τον ισχυρισμό αυτό. Το βίντεο ανέβηκε 13/2 με τίτλο, «Η Ραχήλ Μακρή απαντά στο Ποτάμι και στο ΚΚΕ».

Ευτυχώς άμεση ήταν η αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων στην COCA-COLA.

Με δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο Γιάννης Νιβορλής αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών σημειώνει: «Είναι απαράδεκτη η προβοκάτσια που στήθηκε σε βάρος του "Ριζοσπάστη", εφημερίδας του ΚΚΕ. Κάποιοι εμφάνισαν μια διαφήμιση της 3Ε που δημοσιεύτηκε 17 μήνες πριν την έναρξη της απεργίας μας σαν σημερινή. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν. Σ' όλη την διάρκεια της απεργίας μας ο "Ριζοσπάστης" στήριξε αποφασιστικά τον αγώνα μας, έχουμε πάνω από 250 δημοσιεύματά του στο αρχείο μας. Τέτοιες προβοκάτσιες δεν μπορούν να μαυρίσουν το ρόλο του "Ριζοσπάστη" στην στήριξη των εργατικών αγώνων και του δικού μας αγώνα»

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διαβάζουν Ριζοσπάστη, ήξεραν ότι 1ο :το συγκεκριμένο φύλλο του «Ριζοσπάστη» έχει κυκλοφορήσει στις 27 Μάη 2012. Δηλαδή 17 μήνες πριν να ξεκινήσει η μεγάλη απεργία των εργαζομένων στην «Coca-cola» και 2ο : και αναγνώριζαν τη στάση και τη στήριξη των κομμουνιστών στο δίκαιο αγώνα τους.

Με ανακοίνωσή της επίσης που μοιράστηκε στα μέσα ενημέρωσης η ΠΟΕΕΠ υπό τον τίτλο «Για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης» σημειώνει: «Στην απόλυτη σιωπή που προσπάθησε να επιβάλλει η Coca Cola στον ημερήσιο Τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα των απεργών συναδέλφων μας στην πολυεθνική εταιρεία, η εφημερίδα "Ριζοσπάστης", όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ), ήταν μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που φιλοξενούσε ειδήσεις και ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας ενάντια στην πολιτική της Coca Cola.

Το Σωματείο των απεργών της Coca Cola Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΠΟΕΕΠ, η οποία είναι συνιδρυτική δύναμη του ΠΑΜΕ. Είναι γελοίο να συνδέεται το ΠΑΜΕ με εξαρτήσεις από την εργοδοσία. Για εμάς είναι προφανές ότι τώρα, σε μια φάση κλιμάκωσης του αγώνα των συναδέλφων μας, επιχειρείται από "γνωστά κέντρα" η διάσπαση του ταξικού εργατικού κινήματος για να αποφευχθεί η σημαντική στήριξη του ΠΑΜΕ στον αγώνα των απεργών της Coca Cola. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα εργατικά σωματεία να συνεχίσουν να εκφράζουν δυναμικά την αλληλεγγύη τους προς τους ηρωικά αγωνιζόμενους απεργούς συναδέλφους μας και να εντείνουν το μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola για να ακυρωθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο».

Ελπίζω οι αναγνώστες να έβγαλαν τα συμπεράσματα τους για όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία σε βάρος του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ! Όσο για τον αν πρέπει να έχει διαφημίσεις ο «Ρ» , γιατί τίθεται και αυτό ως ερώτημα από κάποιους, απαντάμε: οι διαφημίσεις είναι ένα έσοδο της εφημερίδας. Αν η στάση του ΚΚΕ αλλάξει απέναντι στα μονοπώλια και τους τραπεζίτες και πλέον δεν τους αντιπαλεύει ώσπου να τους τσακίσει, ως τάξη, για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, τότε να μας κάνετε όση κριτική θέλετε. Έλα όμως που αυτοί που αναπαρήγαγαν όλη αυτή τη μπόχα, αυτό θέλουν, ΚΚΕ στα μέτρα τους, αλλά χτύπησαν λάθος πόρτα, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές!!

Πριν αποτελειώσω αυτό μου το άρθρο να κάνω και εγώ ένα ερώτημα, ρητορικό…

Αλήθεια γιατί η ταχύτατη πληροφόρηση δεν διέδωσε εξίσου καλά οργανωμένα και τις «Βαρουφάκιες» αποκαλύψεις για το 70% των θετικών μεταρρυθμίσεων του μνημονίου αλλά και τις «Βαλαβάνιες» προσκλήσεις για να πληρώσουμε έχουμε, δεν έχουμε; (Η Βαλαβάνη είπε: "Απευθυνόμαστε και σε όσους δεν μπορούν. Ξέρουμε ότι πριν απ' όλα αυτοί, αυτοί είναι που με νηφαλιότητα θα ζυγίσουν τι έχουν να κερδίσουν και τι να χάσουν και είμαστε σίγουροι ότι είναι αυτοί που θα σπεύσουν να το κάνουν ανεξάρτητα απ΄τη σημερινή πραγματική φοροδοτική τους ικανότητα.")

Τα συμπεράσματα παραμένουν δικά σας!!

Και επειδή όπως λέει ο Καζάκος και η Καρέζη στο "Μεγάλο μας τσίρκο", «..το τραγούδι είναι ένας λόγος που τρελάθηκε. Θα μιλάω με τραγούδια πλέον. Τέτοια είναι η αίσθηση πνιγηρότητας που νιώθω.»

«Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε να χτίσουν τα παιδιά των εργατών

Μα αυτοί με μια γροθιά, σπάζουνε τα δεσμά, τα κάστρα καταργούνε των αστών,

Και μες το καρναβάλι οι αστοί την πάθαν πάλι…

ο Μπεζεντάκος μας, άφησε γεια
Παντού τρεξίματα, τηλεγραφήματα, πάλι ραπίσματα, απ’ την εργατιά ….»

(*) Υποσημείωση: (Θυμάστε; Μεταξύ των βουλευτών, που ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται και η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τότε, ΣΥΡΙΖΑ τώρα, Ραχήλ Μακρή, η οποία δεν ψήφισε υπέρ στην περίπτωση του Στάθη Μπούκουρα. Τότε δηλώσεις της έλεγαν ότι «Τα αδικήματα που προσάπτουν στον Στάθη Μπούκουρα αφορούν στην κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Δεν μιλά για παράνομη κατοχή». «Υπάρχουν και πραγματογνωμοσύνες από ανθρώπους που είναι ειδικοί στα όπλα, μιλούν για νόμιμο όπλο, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγκληματική οργάνωση, γιατί πρόκειται για απλή καραμπίνα που χρησιμοποιείται για κυνηγετικούς λόγους» )

Μάρω Καλαϊτζή
Μέλος της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ