ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Υποβρύχιος καθαρισμός του λιμανιού της Ύδρας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | | |
 Μια αξιόλογη οικολογική πρωτοβουλία (για το θαλάσσιο περιβάλλον) του Δήμου Ύδρας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας (Δ.Λ.Τ.Υ.), πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στο νησί της Ύδρας για τον καθαρισμό του λιμανιού σε συνεργασία με κλιμάκιο των Loutraki Divers (Ομάδα εθελοντών δυτών Λουτρακίου), της Ελληνικής Ένωσης Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και του Λιμεναρχείου Ύδρας.
Την Παρασκεή λίγο πριν το μεσημέρι βρέθηκε στην Ύδρα η πολυμελής ομάδα των «Loutraki Divers» με επικεφαλής τον υπεύθυνο της ομάδας κ. Χρύσανθο Χόρμπα, η οποία άρχισε τις υποβρύχιες εργασίες καθαρισμού του λιμανιού της Ύδρας. Η ομάδα «Loutraki Divers» εγκαταστάθηκε στο μικρό μώλο του λιμανιού του νησιού (Κεφαλόσκαλο), και ετοιμάζεται για την πρώτη κατάδυση και την ανέλκυση σκουπιδιών από το βυθό. 
Σημειωτέον η ομάδα «Loutraki Divers» είναι η μοναδική ομάδα που ανακυκλώνει τα υλικά που ανελκύει από τον βυθό. Οι εργασίες καθαρισμού του βυθού συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 10 Μαΐου 2015.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), κ. Κ. Τριανταφύλλου μαζί με τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρή είχαν μεταβεί στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Ύδρας όπου ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Θαλασσίου Περιβάλλοντος ενημέρωσε τους μαθητές για το θαλάσσιο περιβάλλον και την προστασία των θαλασσών. Η «συγκομιδή» της σημερινής μέρας από τα απορρίμματα που ανασύρθηκαν από τον βυθό του λιμανιού ανέρχεται στον ένα τόνο!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ