ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τελετή θεμέλιου λίθου Ιερού Ναού αφιερωμένο στον Αγίου Λουκά τον Ιατρό στο Ναύπλιο (βίντεο)

Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και παρουσία κλήρου και λαού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 η τελετή του αγιασμού και τοποθέτηση θεμελίου λίθου στον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού κι επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην τοποθεσία Κριθαράκια Λευκακίων του δήμου Ναυπλιέων.
Την τελετή του Αγιασμού και τον εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος παρουσία του επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου και του ηγουμένου της Ιεράς μονής Σαγματά αρχιμανδρίτη, π. Παΐσιου.
Νωρίτερα μεταφέρθηκε η εικόνα του Αγίου Λουκά από έφιππους ιππείς από το Ναύπλιο και το Αργος στο σημείο που έγινε ο πρώτος υπαίθριος εσπερινός για τον Άγιο Λουκά.
Ο Μητροπολίτης Αργολίδος βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα ένα προσωπικό του όνειρο.
Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ,οι οικογένεια Σαουλίδη από την Ρωσία, οι οποίοι χρηματοδοτούν σε σημαντικό βαθμό την ανέγερση του ναού, ο βουλευτής Αργολίδος Ι.Ανδριανός, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κ.Γκάτζιος.
Ο ναός θεμελιώθηκε την 27 Απριλίου 2014 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ο χώρος που κτίζεται ο ναός είναι δωρεά του ενοριακού ναού της Υπαπαντής Λευκακίων και του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Στο χώρο που έγινε ο εσπερινός είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ