ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Απάντηση Φίλη σε Ανδριανό για το αίτημα ίδρυσης Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 π.μ. | |
 Στην 50/22-10-2015 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την την ανάγκη ίδρυσης Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα απάντησε γραπτώς ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ν. Φίλης.

Το κείμενο της απάντησης του Υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Από την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) εκδίδεται εγκύκλιος που αφορά στην υποβολή προτάσεων για Ίδρυση Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ). Στη συνέχεια, η εγκύκλιος αποστέλλεται στα ΚΕΔΔΥ τα οποία προτείνουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ΠΕ & ΔΕ την ίδρυση ΣΜΕΑΕ στις Διευθύνσεις όλης της χώρας και κοινοποιείται στους Σχολικούς Συμβούλους ζητώντας τους την υποβολή σχετικών εισηγήσεων. Αντίστοιχη εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί από το σχολικό έτος 2010-2011 για ίδρυση νέων ΣΜΕΑΕ και ΤΕ.

Το 2013-2014 η Διεύθυνση ΕΑΕ του ΥΠΠΕΘ ξεκίνησε μια επικαιροποίηση των αιτημάτων ιδρύσεων μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Τα αιτήματα συγκεντρώθηκαν στην Υπηρεσία και έγινε μια επιλογή των προς ίδρυση ΣΜΕΑΕ και ΤΕ. Στη συνέχεια εστάλησαν για υπογραφή δύο Υπουργικές Αποφάσεις για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντίστοιχα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι εν λόγω Υπουργικές Αποφάσεις επεστράφησαν στην Υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ λόγω ελλείψεων και αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας.

Τέλος, η Διεύθυνση ΕΑΕ του ΥΠΠΕΘ έλαβε πρόσφατα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία κατέστησαν πλήρη το φάκελο που αναφέρεται στη λειτουργία Λυκειακών τάξεων στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργολίδας. Ο εν λόγω φάκελος θα αξιολογηθεί ως προς τις τυπικές προϋποθέσεις και θα διαβιβαστεί αρμοδίως. Επισημαίνεται ότι δεν έχει κατατεθεί αίτημα για ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ