ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Άμεση απογραφή των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων ζητεί το υπ. Εσωτερικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. |
 Με τελεσίγραφο, υπό την απειλή αυστηρών κυρώσεων, το υπουργείο Εσωτερικών στέλνει εγκύκλιο προς τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου (ΝΠΔΔ) και Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) τα οποία, αν και υποχρεούνται, δεν έχουν απογραφεί ως τώρα στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, η κυβέρνηση προσπαθεί να σχηματίσει μια σαφή εικόνα ως προς το προσωπικό που υπάρχει, τις αρμοδιότητες που έχει, αλλά και ως προς το αντικείμενο του έργου των δημόσιων και δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων παντός είδους που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και τούτο διότι, πρώτον, προσπαθεί να περικόψει δαπάνες και, δεύτερον, να εφαρμόσει την κινητικότητα των υπαλλήλων. Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις φορέων.

«Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ΝΠΙΔ που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το υπουργείο θέλει να έχει εικόνα των φορέων που επιχορηγούνται από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, και άρα υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της απογραφής. Έτσι, θα πρέπει οι προϊστάμενοι των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών να έχουν αποστείλει στο υπουργείο, έως τις 30 Νοεμβρίου 2015, κατάλογο αυτών των ΝΠΙΔ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στις διοικήσεις ο κ. Βερναρδάκης, το υπουργείο αναφέρεται αναλυτικά στη διαδικασία απογραφής ΝΠΔΔ, Δημόσιων και Δημοτικών Επιχειρήσεων καθώς και ΝΠΙΔ τα οποία δεν έχουν απογραφεί επειδή δεν διαθέτουν προσωπικό ή διαθέτουν μόνο αποσπασμένους υπαλλήλους ή εξυπηρετούνται διοικητικά από άλλους φορείς.

Οι αρμόδιες διευθύνσεις εποπτείας Νομικών Προσώπων των υπουργείων καλούνται να διαβιβάσουν την εγκύκλιο στα εποπτευόμενα ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, εκτός από τις ΔΕΚΟ που υπάγονται στο Κεφ. Β’ του Ν.3429/2005. Το ίδιο πρέπει να πράξει και η Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όσον αφορά τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ που δεν έχουν απογραφεί, παρόλο που τους είχε σταλεί σχετικό έγγραφο ήδη από τον περασμένο Ιούλιο (ΔΙΠΑΑΔ/Φ.81/53/ 13845/8.7.2015).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ