ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Διάλεξη: "Από την αρχική ιδέα, στην ομαδική πραγμάτωσή της - Το παράδειγμα της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:39:00 μ.μ. | |
 Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 στις 15.00 στην Αίθουσα Λήδας Τασοπούλου θα δοθεί διάλεξη με θέμα "Από την αρχική ιδέα, στην ομαδική πραγμάτωσή της. Το παράδειγμα της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris" από τον Γιάννη Καλαβριανό και την Αλεξία Μπεζίκη. Στη διάλεξη θα παρουσιαστούν το ιστορικό δημιουργίας και οι παραγωγές της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris.

Μετά την διάλεξη θα ακολουθήσει εργαστήριο για περιορισμένο αριθμό φοιτητών. Το εργαστήριο θα βασιστεί σε ασκήσεις και τεχνικές δημιουργίας ομάδας και θα επιχειρηθεί μια αδρή μεταφορά στη σκηνή μιας μικρής ιστορίας που θα φτιαχτεί επί τόπου.

Η διάλεξη και το εργαστήριο θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του μαθήματος «Σκηνοθεσία ΙΙΙ». Συντονισμός: Άννα Τσίχλη και Χριστίνα Ζώνιου. Τεχνική υποστήριξη: Άγγελος Γουναράς.


Γιάννης Καλαβριανός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και υποψήφιος διδάκτωρ του ίδιου Τμήματος. Έχει εργαστεί ως γιατρός, ως ηθοποιός για 6 χρόνια στην Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» στη Θεσσαλονίκη και ως βοηθός σκηνοθέτης (Αρχοντοχωριάτης, Μολιέρου, σκηνοθ. Βασίλης Παπαβασιλείου, Φεστιβάλ Αθηνών 2005, Ιφιγένεια εν Ταύροις, Γκαίτε, σκηνοθ. Βασίλης Παπαβασιλείου, Φεστιβάλ Αθηνών 2006, Ένα φως για κάποιο σκοτάδι, σκηνοθ. Γιάννης Μόσχος, Πειραματική Σηνή της «Τέχνης» 2004).

Έχει γράψει τα κείμενα και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Who wants to be agreeable? (Deutsches Theater Berlin 2015), Αβελάρδος και Ελοΐζα (Φεστιβάλ Αθηνών 2014), David’s Formidable Speech on Europe (Deutsches Theater Berlin 2013, Kunstfestspiele Herrenhausen Hannover_Germany), Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας (Φεστιβάλ Αθηνών 2012, Spazio Teatro NO'HMA Milan_Italy, Sarajevo Winter Festival_Bosnia and Herzegovina, CSS Teatro Stabile Udine_Italy, Βραβείο Κουν Καλύτερου Θεατρικού Έργου 2013-2014), Παραλογές η Μικρές καθημερινές τραγωδίες(Φεστιβάλ Αθηνών 2010), Εγώ είμαι το Θείο βρέφος! (Θέατρο του Νέου Κόσμου), Πρακτόρισσες (Θέατρο του Ήλιου).

‘Εχει επίσης σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Πάσχα, κείμενο με τη Μαρία Κοσκινά (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), Ποιος είναι δίπλα μου; της Πένυς Φυλακτάκη (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»),Μήδειας Υλικό, του Heiner Müller (Χοροροές) και Άουστρας ή η αγριάδα, της Λένας Κιτσοπούλου (Εθνικό Θέατρο, Theater Tri-bühne Stuttgart_Germany, Piccolo Teatro Milan_Italy, Heidelberger Stückemarkt, Heidelberg_Germany). Το κείμενο του Γιοι και κόρες, παρουσιάσθηκε τον Οκτώβριο του 2015, από το Εθνικό Θέατρο της Μαδρίτης (Centro Dramático Nacional) στο πλαίσο της δράσηςΜατιές στον κόσμο (Una Mirada al mundo) σε σκηνοθεσία της Juana Casado.


Αλεξία Μπεζίκη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1981. Αποφοίτησε από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ το 2004.Το 2003 φοίτησε στην Ακαδημία Θεάτρου της Λουμπλιάνα στη Σλοβενία. Από το 2004 έως το 2006 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο σωματικό θέατρο σύγχρονο χορό και το σύγχρονο χορό στη Βέρνη της Ελβετίας.

Συνεργάζεται σταθερά με το Γιάννη Καλαβριανό και την Εταιρεία θεάτρου Sforaris. Έχει παίξει στις παραστάσεις: “Γιοί και κόρες (μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας)”, “Παραλογές (ή μικρές καθημερινές τραγωδίες”), “Πρακτόρισσες”, “Εγώ είμαι το θείο βρέφος 2”.

Είναι μέλος της ομάδας Default company με παραγωγές τις παραστάσεις “On the blink” “On the run” ,”Ιστορίες καιρού” για τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και “Το παιδί και τα μάγια” για το θέατρο Πόρτα.

Έχει συνεργαστεί επίσης με το Εθνικό θέατρο στην παράσταση «Μυστικοί αρραβώνες», τη Λία Τσολάκη στην παράσταση “Parking”, με το Trio 7d9 στην παράσταση “Rush”, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στην παράσταση “Ορέστεια”, με το χοροθέατρο Ροές στην παράσταση “Ηλέκτρα Αυτουργός”, με την Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων στην παράσταση “Ως το τέλος”, με τη Smack dance company στην παράσταση “Under Cinderella’s skirt”, με τον Thomas Mettler στην παράσταση “About life and death”, με το Πρόσχημα στην παράσταση “Smack” κ.ά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ