ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:42:00 π.μ. |
- Στελέχη της επιτροπής διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Kalamata:21″ και ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας, πρόκειται να ενημερώσουν σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Σπάρτης, αναφορικά με την προσπάθεια διεκεδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Η ενημέρωση γίνεται με στόχο να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί η συγκεκριμενη διεκδίκηση και από άλλες πόλεις. Το επόμενο διάστημα θα γίνει παρόμοια ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με την ίδια προοπτική της στήριξης και της ενίσχυσης.

- Μπροστά σε έναν ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό βρέθηκαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και του Αστυνομικού Τμήματος Μονεμβασιάς όταν σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε αυτοκίνητο που επέβαιναν τρία άτομα αντίκρυσαν σαράντα δύο αγγεία και δύο θραύσματα, δεκαεννέα ειδώλια, δέκα εικόνες, πήλινα αντικείμενα , ένα υφαντικό βάρος και τμήμα κεραμίδας με ανάγλυφη παράσταση. Προσήχθησαν στον εισαγγελέα Σπάρτης, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορία για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή Σπάρτης.

- Ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Κιάτου θα πραγματοποιήσουν εθελοντικό καθαρισμό του βυθού στο λιμανάκι μπροστά από το Ναυτικό Όμιλο, στη θέση «Σφαγεία» Κιάτου. Η δράση πραγματοποιείται το Σάββατο, 9 Απριλίου, από τη 1:00 μ.μ. και έχει στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου απογευματινές ώρες στο τηλ. 27420 26105.

- Με επιτυχία στέφτηκε η πρώτη διοργάνωση του ημιμαραθώνιου «1ος Μενελάιος Δρόμος» που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 10κ30 το πρωί στο Αφυσσού της Λακωνίας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αφυσσού «Διόσκουροι» ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Σπάρτης, τον «Ετοιμοκλής», τους Ασυρματιστές Λακωνίας, τη Λέσχη Φωτογραφίας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγσμού, την Ελληνική Ομάδα διάσωσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης, το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Τμήμα γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αφυσσού, την Τοπική Κοινότητα Αφυσσού και την Κοινότητα Χρύσαφας, καθώς αποτέλεσαν σημαντική αρωγή στην προσπάθεια αυτή.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ