ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΚΕΔΕ: Να ανοίξει το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για όλους τους Δήμους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. |
 Tην έντονη δυσαρέσκεια της στη «διαφαινόμενη πρόθεση» , όπως αναφέρει σ΄ανακοίνωσή της, του Υπουργείου Εργασίας να μην συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι Δήμοι της χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, εξέφρασε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). 

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, σε πρόσφατη σύσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου με τους δημάρχους των 34 Δήμων που θα ενταχθούν στη δεύτερη φάση του προγράμματος, «δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το αν το πρόγραμμα θα επεκταθεί στο σύνολο των Δήμων της χώρας, όπως αρχικά είχε προαναγγελθεί.

Αντιθέτως υπογραμμίστηκε πως για το 2016 το πρόγραμμα απευθύνεται στους 51 Δήμους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, με την επισήμανση πως για το 2017 θα υπάρξει εκ νέου αξιολόγηση». Από την πλευρά της , η ΚΕΔΕ εμμένει στην πάγια θέση της, το πρόγραμμα « να ανοίξει για όλους τους δήμους και μάλιστα με προτεραιότητα στους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους της χώρας, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί και από τις δύο φάσεις υλοποίησης».

Στο πρόγραμμα που είναι οκτάμηνης διάρκειας για τους ωφελούμενους εντάχθηκαν σε πρώτη φάση 17 Δήμοιι – θύλακες υψηλής ανεργίας( Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής).

Στη δεύτερη φάση εντάσσονται άλλοι 34 δήμοι ( Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ