Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Παν. Γκανάς: Ας μου επιτρέψουν οι του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου να διατυπώνω τις γνώσεις μου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:35:00 μ.μ. |
Μετά από τόσα χρόνια εισηγήσεων σε Ελληνικά και Ευρωπαικά Συνέδρια, διευθύνσεις στρογγυλών τραπεζιών και κλινικών φροντιστηρίων σε θέματα παθήσεων του πεπτικού, έχοντας πανελλήνια αναγνώριση του έργου της κλινικής της οποίας ηγούμαι και αφού έχω χειρουργήσει ένα ασθενή σε κάθε Αργολική οικογένεια, ας μου επιτρέψουν οι του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου να διατυπώνω τις γνώσεις μου για τα ζητήματα που και Ευρωπαική πιστοποίηση έχω αποκτήσει, αλλά το κυριώτερο έχω αφιερώσει πολλά χρόνια από τη ζωή μου σε πανεπιστημιακές Χειρουργικές κλινικές του Εξωτερικού.

Η πρόληψη πέραν από τις ομιλίες που ειλικρινά περνούν μηνύματα στον πληθυσμό, στοιχειοθετείται πολύ ουσιαστικότερα με την αφαίρεση των πολυπόδων στην αρχική ενδοσκόπηση από τους Γαστρεντερολόγους και την αποστολή αυτών για βιοψία.

Αυτό μέχρι τώρα δεν γινότανε και το ποσοστό των αποφράξεων που χειρουργούσαμε στο Νοσοκομείο ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Αν αυτό ήδη γίνεται ως οργανωμένη υποδομή στα ιατρεία, χαίρομαι για την επιτελεσθείσα πρόοδο, γιατί οι ασθενείς εισπράττουν καλύτερη τύχη στην επιβίωση.

Παν Γκανάς
Συντονιστής Δντής ΕΣΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ