Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Ο σχεδιασμός δράσης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης Γραμματείας Αργολίδας του ΠΑΜΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:00:00 μ.μ. |
Ο σχεδιασμός δράσης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης Γραμματείας Αργολίδας του ΠΑΜΕ
Η οργάνωση της πάλης και ο σχεδιασμός δράσης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης της Γραμματείας Αργολίδας του ΠΑΜΕ.

Η εισηγητική ομιλία, έγινε από τον Θανάση Κολιζέρα, πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αργολίδας, ο οποίος τόνισε ότι «η ΕΓΣΣΕ και οι κλαδικές ΣΣΕ είναι καίριο ζήτημα για τη ζωή των εργαζομένων. Αποτελούν μια μεγάλη κατάκτηση που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την αντεργατική νομοθεσία των τελευταίων χρόνων.

Αυτοί οι αντεργατικοί νόμοι εξυπηρετούν τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου για θωράκιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας και έχουν ως αποτέλεσμα τη σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης των εργαζομένων.

Εμείς, όλοι οι εργαζόμενοι, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, να δώσουμε τη δική μας δυναμική απάντηση, στους βιομηχάνους, στην κυβέρνηση. Να ανοίξουμε μέτωπο με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό, με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του εργατικού κινήματος, τα τσιράκια των εργοδοτών. Προχωράμε θαρρετά με πνεύμα σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολίτικη, όχι μόνο να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα που είναι προ των πυλών, αλλά αντίθετα με πνεύμα επιθετικό να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών των προηγούμενων χρόνων.

Υπάρχει διέξοδος! Να σπάσουμε τη μοιρολατρία, την απογοήτευση και την αναμονή. Να μην περιμένουμε λύσεις από τα πάνω, αντίθετα να προετοιμαστούμε και να απαντήσουμε με δυναμικούς αγώνες που μόνο το ταξικό κίνημα μπορεί να οργανώσει. Είναι ευθύνη των εκλεγμένων στα ΔΣ να προχωρήσουμε σε συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, σε Γενικές Συνελεύσεις να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, να παρεμβαίνουμε για κάθε ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους παίρνοντας πρωτοβουλίες που συσπειρώνουν, κινητοποιούν και συνενώνουν τους εργαζόμενους και τους κλάδους.

Η οργάνωση, η αλληλεγγύη και η συνένωση των κλάδων μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της μάχης που έχουμε μπροστά μας».

Κατά τη συζήτηση τονίστηκε ότι θα πρέπει να δοθεί ενιαία απάντηση. «Καμιά αποδοχή του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου. Απόρριψη της λογικής του "ό,τι έγινε, έγινε". Να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε και να δώσουμε την πρώτη αγωνιστική απάντηση με συλλαλητήριο των συνδικάτων, των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα στις 17 Οκτώβρη, μέρα που θα κατατεθεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από τη Χρυσή Αυγή, το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ που ήταν πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.

Οργάνωση της πάλης για την υπογραφή ΣΣΕ. Διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ