ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Γ. Μανιάτης: Άμεση αντιμετώπιση & εκτίμηση ζημιών από το χαλάζι στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:38:00 π.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Άμεση αντιμετώπιση & εκτίμηση ζημιών από το χαλάζι στην Αργολίδα
 Τις άμεσες παρεμβάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εκτίμηση και αντιμετώπιση των ζημιών από το χαλάζι της 7ης Οκτωβρίου ζήτησε με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Μετά τις πρόσφατες ζημιές από πλημμύρες στην γεωργική παραγωγή στην περιοχή της Αργολίδας, νέο πλήγμα υπέστησαν οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων της Αργολίδας από χαλάζι που έπεσε στις 7 Οκτωβρίου 2016.

Το πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών από τις συνεχόμενες ζημιές, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του φετινού φθινοπώρου, είναι μεγάλο και δημιουργείται άμεση ανάγκη παρεμβάσεων όπως αυτές που σας αναφέραμε με την ερώτηση της 14ης/9/2016 κι επιπλέον δεν μπορεί να καθυστερεί η αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Άρχισε η εκτίμηση των προηγούμενων ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ και ποιος είναι ο προγραμματισμός ολοκλήρωσης;



2. Πότε θα γίνει η εκτίμηση των νέων ζημιών από το χαλάζι της 7ης Οκτωβρίου 2016;»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ