Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Το Ναύπλιο επέλεξαν για πασχαλινό προορισμό οι Βορειοελλαδίτες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:42:00 μ.μ. |
Το Ναύπλιο επέλεξαν για πασχαλινό προορισμό οι Βορειοελλαδίτες
Με ελαφρύτερες βαλίτσες λόγω λιγότερων διανυκτερεύσεων και με μικρότερο προϋπολογισμό για δαπάνες έναντι των προηγούμενων χρόνων ετοιμάζονται να εκδράμουν οι Βορειοελλαδίτες φέτος το Πάσχα.

Αν και έχουν συμπτύξει τις ημέρες απόδρασής τους (τετραήμερο στο εξωτερικό και τριήμερο στο εσωτερικό), ωστόσο από τις κρατήσεις που έκαναν προκύπτει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα της διαμονής τους, έχοντας επιλέξει τετράστερα καταλύματα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας-Θράκης Βύρων Θεολόγης. “Φέτος οι βορειοελλαδίτες εκδρομείς έκαναν τις κρατήσεις για τις εορτές του Πάσχα από τον Ιανουάριο και η διαδικασία κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο” επισήμανε ο κ. Θεολόγης, προσθέτοντας ότι “αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, παρότι με αυτήν την πρακτική ο εκδρομέας κερδίζει ποσοστό έκπτωσης έως και 20%”. Πάντως ο αριθμός όσων έκλεισαν πακέτα διακοπών για τις εορτές του Πάσχα είναι ελαφρώς μικρότερος σε σχέση με την περσινή περίοδο κατά 5%-10%. Με βάση τις κρατήσεις, ο κ. Θεολόγης εκτιμά ότι ετοίμασαν βαλίτσες για οργανωμένα ταξίδια 12.000 άτομα, έναντι 14.000 πέρυσι.

Τους κέρδιδε το Ναύπλιο

Ο νέος ταξιδιωτικός προορισμός εντός της χώρας, που αναδείχθηκε φέτος και έχει κερδίσει τη ψήφο των εκδρομέων της Β. Ελλάδας, είναι το τουριστικό πακέτο Ναύπλιο – Μονεμβασία και ακολουθούν κατά σειρά η λίμνη Πλαστήρα, η Αράχοβα και η Σύρος. Ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των βορειοελλαδιτών εκδρομέων φιγουράρουν και φέτος η Κέρκυρα (πληρότητα στο 100% και σε ακτίνα 50 χλμ. από το κέντρο της πόλης), η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη, με τα Χανιά να κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος. Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες που επιλέγουν μια οργανωμένη εκδρομή, όπως τόνισε ο κ. Θεολόγης “φέτος το Πάσχα έχουμε όλες τις ηλικίες μεταξύ των 30 και 50 ετών, ενώ δυναμικό “παρών” δίνουν και οι συνταξιούχοι, που την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων έδωσαν τη θέση τους στους νεότερους”. Αεροπορικά θα ταξιδέψει φέτος το 30% των εκδρομέων επί του συνόλου, και το υπόλοιπο θα ταξιδέψει με άλλα μέσα, ενώ μας τόνισε ότι σε έρευνα που έγινε προκύπτει ότι και φέτος υπάρχουν εκείνοι οι εκδρομείς, ηλικίας 35 και κάτω, που “επέλεξαν να μην ταξιδέψουν τώρα το Πάσχα και να εξοικονομήσουν χρήματα, ώστε να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα για περισσότερες ημέρες στη διάρκεια του καλοκαιριού”.

Καθολικοί τουρίστες στην Ελλάδα


Φέτος το Πάσχα συμπίπτει για ορθόδοξους και καθολικούς. Σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη καταγράφονται αρκετοί οι ξένοι στη χώρα μας και ενδεικτικά ανέφερε ότι στη Ρόδο “βλέπουμε” πολλούς Γερμανούς, Άγγλους και Γάλλους και στα Χανιά και Ιταλούς και Σκανδιναβούς. Κορυφαίος προορισμό για τους ξένους τουρίστες είναι η Αθήνα, όπου -μεταξύ άλλων- Ιταλοί, Βέλγοι και Σουηδοί διαμένουν από τρεις έως και πέντε ημέρες, δαπανώντας ημερησίως κατά μέσο όρο 130 ευρώ, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα. Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον ίδιο, οι επισκέπτες είναι κυρίως από τα Βαλκάνια και δαπανούν ημερησίως περί τα 83 ευρώ, κατά μέσο όρο.

Πηγή: makthes.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ