ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Γραμματικόπουλος: " Επιπολαιότητες με το Μπούρτζι απαγορεύονται"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:22:00 μ.μ. | |
Γραμματικόπουλος: " Επιπολαιότητες με το Μπούρτζι απαγορεύονται"
 Το Μπούρτζι είναι ένα πανελλαδικής εμβέλειας μνημείο και φυσικά σήμα κατατεθέν για το Ναύπλιο. Επιπολαιότητες λοιπόν με το Μπούρτζι απλά απαγορεύονται. Πέραν του υπουργείου πολιτισμού ουδείς άλλος μπορεί με δηλώσεις του να κλείνει ή να ανοίγει ένα μνημείο, δημιουργώντας έναν αχρείαστο και επιζήμιο για τον Δήμο θόρυβο. Επομένως οι πρώτες δηλώσεις του κ.Δημάρχου ήταν τουλάχιστον βιαστικές και γι΄αυτό προσπάθησε στην συνέχεια να τις ανασκευάσει.


Επί της ουσίας τώρα, το μνημείο τελεί υπό εργοταξιακή κατάσταση τα τελευταία 4 χρόνια και φυσικά ουδείς διανοήθηκε να το κλείσει. Πολλώ δε μάλλον σήμερα που με την εκκίνηση μίας νέας εργολαβίας μπορούν κάλλιστα να διευθετηθούν και να διαχωρισθούν οι χώροι των εργασιών από τους χώρους περιήγησης. Σημειωτέον ότι αυτή η νέα εργολαβία θα διαρκέσει 3 χρόνια. Ήταν ποτέ δυνατόν λοιπόν να μείνει κλειστό το μνημείο για τρία ολόκληρα χρόνια; Θυμίζω ότι και σε άλλα μνημεία έγιναν εργασίες χωρίς να κλείσουν. Η αρχαία Τίρυνθα, η Ασίνη είναι κλασσικά τέτοια παραδείγματα, στα οποία έγιναν εργασίες επί χρόνια χωρίς φυσικά να κλείσουν.

Συμπερασματικά λοιπόν, η αρχική δήλωση του κ. Δημάρχου περί κλεισίματος του Μπούρτζι ήταν εσφαλμένη την στιγμή μάλιστα που ξεκινάει η τουριστική περίοδος. Εκεί που θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του είναι στην παρακολούθηση του έργου προκειμένου αυτό τάχιστα να ολοκληρωθεί.

Ναυπλιο Νέα Ελπίδα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ