Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη φοιτητών από την Αμερική στον Μητροπολίτη Αργολίδας στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:32:00 μ.μ. | | |
Επίσκεψη φοιτητών από την Αμερική στον Μητροπολίτη Αργολίδας στο Ναύπλιο
 Στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος στο Ναύπλιο την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος υποδέχθηκε φοιτητές, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον , που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα με σκοπό να βιώσουν την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της χώρας μας, αλλά και να μελετήσουν τις κοινότητες Ρομά της Αθήνας και του Ναυπλίου σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα των Ελληνικών Σπουδών του ως άνω Πανεπιστημίου.
 Περίπου τριάντα φοιτητές έκαναν ερωτήσεις στον Σεβασμιώτατο για θέματα σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορούσαν στην πολιστισμική κληρονομιά της χώρας μας , αλλά και στις κοινότητες των Ρομά.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύσσεται , οργανώνεται και λειτουργεί από τη Σχολή Σπουδών Τζάκσον του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.
Στο τέλος δόθηκε η ευκαιρία στον Σεβασμιώατο να ομιλήσει στους φοιτητές και για τον Άγιο Λουκά τον Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τον Ιατρό. Ο υπεύθυνος καθηγητής και οι φοιτητές ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την δίωρη όμορφη συνάντηση και επικοδομητική συζήτηση και ο Σεβασμιώτατος χάρισε στους φοιτητές από ένα βιβλίο με τον βίο του Αγίου Λουκά σε αγγλική έκδοση.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ