ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ναύπλιο: Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά με ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 μ.μ. | |
Ναύπλιο: Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά με ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα (βίντεο)
 Μπορεί μέχρι πριν από λίγα 24ωρα οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα να θύμιζαν ντάλα καλοκαίρι, το φθινόπωρο, όμως, μας χτυπάει την πόρτα. Η τυπική του έναρξη θα γίνει στις 23:02 (ώρα Ελλάδας) το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου.

Τότε θα συμβεί η εαρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου. Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.
 Στην ισημερία η νύχτα και η μέρα έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο η μέρα θα μικραίνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.
Τόσο οι ισημερίες όσο και τα ηλιοστάσια συμβαίνουν δύο φορές το χρόνο και σηματοδοτούν την έναρξη των εποχών του έτους. Από τα αρχαία χρόνια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς καθώς τους απέδιδαν μυθικές διαστάσεις.
 Το Καλοκαίρι λοιπόν μας αποχαιρετά και επίσημα δίνοντας τη θέση του στο Φθινόπωρο, κρατάμε οτι όμορφο ζήσαμε αυτό το καλοκαίρι και αφιερώνουμε σε όλους το παρακάτω βίντεο ως αναμνηστικό "καρτ ποστάλ" από το Ναύπλιο για να μας θυμίζει το Καλοκαίρι του 2017.  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ