ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:38:00 μ.μ. | |
Παράσταση διαμαρτυρίας του Αγροτοκτηνοτροφικού  Συλλόγου στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας
Συνάδελφοι-σσες κτηνοτρόφοι,

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), καταγγέλλει στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με την «δίκαιη ανάπτυξη» που μας πλασάρει, μας οδηγεί γρηγορότερα στην εξαθλίωση και τον αφανισμό. 

Η ανάπτυξη για την οποία μιλούν, αφορά την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των πολυεθνικών στην χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», όπου ουσιαστικά ανακοίνωσε στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους ότι η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος θα είναι πολύ χαμηλότερη από πέρσι γιατί υπάρχει και το φθηνό εισαγόμενο γάλα κυρίως από τα Βαλκάνια.

Συνάδελφοι-σσες,

Στόχος τους είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων. Οι ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας, τα πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, η υπέρογκη φορολογία, η μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα(ΟΓΑ) και άλλα χαράτσια, φέρνουν πιο κοντά το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Μπροστά στους σχεδιασμούς κυβέρνησης- Ε.Ε- μονοπωλίων που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη των χωραφιών και των κοπαδιών μας υψώνουμε τοίχος αντίστασης, δεν συμβιβαζόμαστε, παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που μας εξοντώνει.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους, την Τετάρτη 4 Οκτώβρη 11.30π.μ σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Αργολίδας.

Καλούμε τα εργατικά και επαγγελματικά σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα μας.

Απαιτούμε:

- Κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας.

- Άμεση πληρωμή των προϊόντων μας με την παράδοση.

- Να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων στα οποία η χώρα μας είναι πλεονασματική.

- Κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
(ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.)

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΑΣΠΠ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ