Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Δημοκρατική Ευθύνη: Επαναφορά Τέλους Ακίνητης Περιουσίας που υποτίθεται ήδη πληρώνουμε μέσω ΕΝΦΙΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:13:00 μ.μ. |
Δημοκρατική Ευθύνη: Επαναφορά Τέλους Ακίνητης Περιουσίας που υποτίθεται ήδη πληρώνουμε μέσω ΕΝΦΙΑ
 Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του φορολογούμενου λαού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Αυτοί που είχαν υποσχεθεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ -και όπως σε όλα τα άλλα έκαναν «κωλοτούμπα»- έχοντας αποτύχει να αυξήσουν τα έσοδα το 2017 παρά την υπερφορολόγηση, σκαρφίζονται τώρα νέα χαράτσια νεκρανασταίνοντας τα παλιά.

Θυμάστε το παλιό Τέλος Ακίνητης Περουσίας (ΤΑΠ) που είχε καταργηθεί προκειμένου να συγχωνευθεί με τον ΕΝΦΙΑ; Που δηλαδή ήδη το πληρώνουμε;

Τώρα επανέρχεται επιπροσθέτως του ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο φόρο η Κυβέρνηση ανακοίνωσε προχθές ότι σκοπεύει να … του αλλάξει όνομα.

Οι υπηρεσίες των Δήμων είναι υπ’ ατμών και ετοιμάζουν τα σχετικά ειδοποιητήρια. Η νέα επιβάρυνση θα στοχεύει κυρίως ηλεκτροδοτούμενα υπόγεια, και όχι μόνο.

Η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση για άλλη μια φορά δεν έχει πάρει μυρωδιά, ή πάντως σιωπά.

Ήταν γνωστό και δυστυχώς επιβεβαιώνεται κάθε μέρα σε κάθε ευκαιρία: Το παρόν πολιτικό προσωπικό και οι κυβερνώντες δεν ξέρουν, δεν θέλουν και πάντως δεν μπορούν να περικόψουν σπατάλες, να κάνουν τομές και μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, να υποστηρίξουν την ανάπτυξη, να φέρουν επενδύσεις ή να κρατήσουν τις δουλειές στην Ελλάδα.

Ξέρουν όμως πολύ καλά να δίνουν ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και μετά να περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις προς όσους συναλλάσσονται με το δημόσιο και κυρίως ξέρουν να σκαρφίζονται απίθανους τρόπους και φόρους για να απομυζούν έναν ήδη βαριά φορολογούμενο λαό.

Και δεν ντρέπονται καθόλου.

Η Δημοκρατική Ευθύνη στο πρόγραμμά της έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το πως θα μειωθεί η φορολογία και πως θα γίνει αυτό με το να περιοριστεί πρώτα η σπατάλη στη δημόσια διοίκηση, αφού περικοπούν τα σκανδαλώδη προνόμια και καταχρήσεις των πολιτικών ελίτ και των κομματικών στρατών τους. Και κυρίως καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και αύξησης της παραγωγικότητάς.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ