ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Η συνταγή της εβδομάδας: Ανατολίτικοι κεφτέδες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. |
Η συνταγή της εβδομάδας: Ανατολίτικοι καφτέδες
Kofta, kefteh, kefta ή kebab - όποια κι αν είναι η ακριβής ονομασία και οι παραλλαγές τους ανά περιοχή, κοινό σημείο για τους ανατολίτικους κεφτέδες παραμένει η πικάντικη γεύση και η νοστιμιά. Στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου την τιμητική του έχει το αρνίσιο κρέας και κιμάς, όμως, στις δικές μας εκδοχές, επειδή πολλοί δεν συμπαθούμε τη μυρωδιά του, συχνά αναμειγνύεται με μοσχαρίσιο ώστε να μη χάνεται τελείως η χαρακτηριστική γεύση του.

Υλικά:

150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά - 150 γρ. αρνίσιο κιμά - ½ ξερό κρεμμύδι - 2 κ. γ. μείγμα μπαχαρικών (κόλιαντρο, γλυκάνισο, κανέλα, κύμινο, μπαχάρι) - 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό - καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση - 1 κ. σ. ελαιόλαδο - αλάτι.

Για τη σάλτσα: 1 ξερό κρεμμύδι - 150 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας - 200 ml ζωμό λαχανικών - 1 σκελίδα σκόρδο - 1 φρέσκο κρεμμυδάκι - 5-6 κλωνάρια δυόσμο.

Εκτέλεση:


Ετοιμάζουμε το μείγμα των μπαχαρικών, τρίβοντας σε ένα γουδί κόλιαντρο, γλυκάνισο, κανέλα, κύμινο και μπαχάρι.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ, για να βγάλει τα υγρά του, ζυμώνουμε ελαφρώς όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για ½ ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, και τους τηγανίζουμε, χωρίς να τους αλευρώσουμε, σε καυτό λάδι.

Βάζουμε τους κεφτέδες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το χυμό ντομάτας και το ζωμό λαχανικών.

Βάζουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα και τους σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μετά πασπαλίζουμε τους ανατολίτικους κεφτέδες με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι ή ακόμα και με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου, και σερβίρουμε με ταμπουλέ και αραβικές πίτες με πάπρικα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ