ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Στον Δήμο Ναυπλιέων ένα από τα 17 "Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης" της Ελλάδας για την περίοδο 2018-2020

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:50:00 μ.μ. | | |
Στον Δήμο Ναυπλιέων ένα από τα 17 "Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης" της Ελλάδας για την περίοδο 2018-2020
Ο Δήμος Ναυπλιέων επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, για να φιλοξενήσει το νέο «Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης για τους πολίτες», για την περίοδο 2018-2020. 

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct 2018-2020 επιλέχθηκαν με βάση τις προδιαγραφές και τους κανόνες της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή εταίρων, με σκοπό τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων ως Κέντρων Πληροφόρησης του δικτύου Europe Direct στην Ελλάδα.

Η πρόταση του Δήμου Ναυπλιέων συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία από ομάδα εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία καθώς ξεχώρισε η ποιότητα της πρότασης και του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Δήμου Ναυπλιέων και τον ανέδειξε πρώτο μεταξύ άλλων υποψηφιοτήτων. Επιπλέον τεκμηριώθηκε, με μια αναλυτική περιγραφή του προφίλ του, ο κομβικός ρόλος του Ναυπλίου σε θέματα επικοινωνίας, προβολής, δημοσιότητας και αναγνωρισιμότητας στην ευρύτερη περιοχή, που τον καθιστούν μοναδικό πρεσβευτή και άξιο επικοινωνιακό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέχεια της ανωτέρω αξιολόγησης, ο Δήμος Ναυπλιέων θα λειτουργήσει ένα από τα 17 πανελληνίως Κέντρα Europe Direct, ενώ συγχρόνως θα αποτελέσει μέλος ενός δικτύου που αριθμεί συνολικά 450 εταίρους σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον καθιστά άμεσο συνομιλητή των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Συγχρόνως αποτελεί το «διαβατήριο» για κάθε είδους συνέργεια και συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους, φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών σε όλη την Ευρώπη αντλώντας από τη μεγάλη δεξαμενή ενός τόσο έγκυρου και δυναμικού δικτύου.

Αποστολή των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT:

Τα κέντρα επικεντρώνονται στα βασικά θέματα και στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρουσιάζουν άμεσο ενδιαφέρον για τους Ευρωπαίους πολίτες, κυρίως σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Όπως σε όλα τα κράτη μέλη, έτσι το Κέντρο του Ναυπλίου θα συμπληρώνει και θα υποστηρίζει τις δραστηριότητες επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPIO) και άλλων θεσμικών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Επίσης, θα συνεργάζεται με άλλα δίκτυα πληροφόρησης και παροχής βοήθειας της ΕΕ.

Περισσότερα για τους ελληνικούς φορείς που στεγάζουν από την 1η Ιανουαρίου 2018 Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στο σύνδεσμο:

https://ec.europa.eu/greece/news/20180102_europe_direct_2018-2020_el
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ