ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Και Εκπαιδευτικοί της Αργολίδας στο συλλαλητήριο για το Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:36:00 μ.μ. | |
Και εκπαιδευτικοί της Αργολίδας στο συλλαλητήριο για το Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Τρίπολη
 Το “αναπτυξιακό συνέδριο” γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την ανάπτυξη που την βαφτίζουν και “δίκαιη” θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα έχουμε δουλειά, … κλπ.

Ανάλογα συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Οι ανατροπές που βιώνουμε στα εργασιακά μας δικαιώματα και η προσπάθεια αύξησης του ωραρίου στην εκπαίδευση, με την προώθηση του υποχρεωτικού 30ωρου, η προσπάθεια αποχαρακτηρισμού της ώρας σίτισης στο ολοήμερο ως διδακτικής είναι στα σχέδια τους για «δίκαιη ανάπτυξη». Οι ανατροπές στο ωράριο δεν αφορούν απλά και μόνο το πόσες ώρες θα μένει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο, αλλά συνολικότερα αλλαγές που αφορούν τη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου.

Η ανάπτυξή τους σημαίνει νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, όχι μόνο των απομακρυσμένων περιοχών αλλά και των αστικών κέντρων. Ετοιμάζουν ένα ακόμα πιο ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο.

Με την πρόταση για «τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου», προωθούνται μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, κυρίως στο κρίσιμο κομμάτι της παιδαγωγικής ευθύνης και καθοδήγησης. Προωθείται η αυτονομία – αποκέντρωση της σχολικής μονάδας δηλαδή τα σχολεία πολλών ταχυτήτων. Διαμορφώνεται το έδαφος για νέες, βαθύτερες, αντιδραστικές ανατροπές στο περιεχόμενο του σχολείου, στους στόχους της εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να ταυτίζονται όλο και περισσότερο με τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς.Ταυτόχρονα προωθούνται οι διαδικασίες αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

Την ανάπτυξή τους τη ζούμε καθημερινά μέσα στα σχολεία με τους μαθητές μας να στοιβάζονται σα σαρδέλες στα τμήματα, με τους εκπαιδευτικούς να είναι πολλοί λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας, με τις χιλιάδες ώρες που χάνονται... Η ανάπτυξή τους σημαίνει παραπέρα υποβάθμιση και στο τέλος ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Εμείς δεν έχουμε κανένα όφελος!!!

Κανείς τους δεν έχει μιλήσει αλλά ούτε και θα μιλήσει στο συνέδριό τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για μαζικούς διορισμούς σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει...

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την «ανάπτυξη» και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για τη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Τρίπολη στην πλατεία Αγ. Βασιλείου την Τρίτη 27 Φλεβάρη στις 6:00μμ

Αναχωρήσεις λεωφορείων:
16:15 ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Η. ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 
ΚΑΙ 
16:40 ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε. ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Για το Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΕΜΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ     ΔΟΥΡΑΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ