ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Σνίτσελ μοσχαρίσιο με μελιτζάνες και μοτσαρέλα σε κόκκινη σάλτσα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:30:00 μ.μ. |
Σνίτσελ μοσχαρίσιο με μελιτζάνες και μοτσαρέλα σε κόκκινη σάλτσα
Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο πιάτο, για το καθημερινό, Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Μια εύκολη συνταγή για σνίτσελ μοσχαρίσιο με μελιτζάνες και μοτσαρέλα σε σάλτσα ντομάτας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

400 γρ. μελιτζάνες τσακώνικες σε λεπτές φέτες κατά μήκος
4 σντίτσελ μοσχαρίσια, 110 γρ. περίπου το ένα
1¾ φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά
5 τεμάχια bocconcini (μικρά μπαλάκια φρέσκιας μοτσαρέλας) κομμένα σε 3 φέτες το καθένα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι. 

Τις αλατίζετε καλά και τις αφήνετε για 20 λ να “ιδρώσουν” και ξεπικρίσουν. Μετά τα 20 λ τις ξεπλένετε με πολλά νερά και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Με ένα πινέλο, αλείφετε με ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας τις αλατίζετε και τις τηγανίζετε, σε παρτίδες, για 5-6 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε μερικές 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο αν απαιτείται.

Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε λίγο από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σνίτσελ για 2 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και τα αλατοπιπερώνετε. Επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα σνίτσελ.
Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε σε στρώσεις πρώτα τις μισές μελιτζάνες, μετά τα μοσχαρίσια σνίτσελ και από πάνω σε 1 στρώση τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα και από πάνω τοποθετείτε τις φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας. 
 
Ψήνετε το φαγητό στο γκρίλ για 4-5 λ ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε το φαγητό με παπαρδέλες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ