ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Επίσκεψη του Γ.Γ. Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη σε λιμάνια της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:12:00 μ.μ. |
Επίσκεψη του Γ.Γ. Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη σε λιμάνια της Αργολίδας
Διήμερη επίσκεψη στην Πελοπόννησο πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης συνοδευόμενος από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) τις 26 και 27 Απριλίου 2018.

Σκοπός της επίσκεψής του είναι η ενημέρωση των Φορέων Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων (ΦΔΕΛ) για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλασσίου τουρισμού καθώς και για τον νόμο 4504/2017, οι διατάξεις του οποίου επιλύουν χρόνια προβλήματα που απασχολούσαν τους Φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στην Καλαμάτα παρουσία και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Την ίδια ημέρα ο υπουργός συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα Παναγιώτη, ενώ το απόγευμα το κλιμάκιο του Υπουργείου πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στο λιμάνι της πόλης.

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Λαμπρίδης συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αργολίδος κ. Γκίολα Ιωάννη και στελέχη της Γενικής Γραμματείας μετέβη στο νομό Αργολίδας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδος, με αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής καθώς και εκπροσώπους φορέων. Ο πρόεδρος του ΔΛΤ Ερμιονίδος κ. Μέξης Παναγιώτης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την επίσκεψη και την έως τώρα συνεργασία, αναγνώρισε την συνεισφορά της ΓΓΛΛΠΝΕ στη ανάπτυξη των τοπικών λιμένων και έθεσε ζητήματα που αφορούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τα λιμάνια εποπτείας του.

Ο κ. Λαμπρίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΛΤ Κ. Μέξη για την υποδοχή και την προετοιμασία της συνάντησης και ενημέρωσε για τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας να αναδιαρθρωθεί το σύστημα λιμενικής διακυβέρνησης της χώρας με σκοπό να δημιουργηθούν ισχυροί φορείς διοίκησης λιμένων, που μέσα από ευέλικτες διαδικασίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες των εκάστοτε λιμανιών. Ακόμη επεσήμανε ότι για πρώτη φορά, το 2017 υπεβλήθησαν αιτήματα και χρηματοδοτήθηκαν έργα στα λιμάνια εποπτείας του ΔΛΤ Ερμιονίδος μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) (ειδικότερα σε Κόστα και Ερμιόνη). Ενημέρωσε επίσης ότι το Μάιο αλλά και τον Σεπτέμβριο θα χρηματοδοτηθούν πρόσθετα έργα επισκευών και συντηρήσεων, στα οποία θα περιλαμβάνονται και νέα έργα που θα αφορούν στο ΔΛΤ Ερμιονίδας με βάση τις προτεραιότητες που έχει θέσει η διοίκηση του Ταμείου, γεγονός που θα απελευθερώσει πόρους του ίδιου του ΔΛΤ προκειμένου να κατευθυνθούν σε άλλα έργα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδος κ. Μπουρίκας Γιώργος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Δάγκλης Χρήστος, ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας κ. Φλωρής Παναγιώτης, ο Λιμενάρχης 1ου Λιμενικού Τμήματος Πόρτο Χελίου κ. Κωστόπουλος Ιωάννης, ο Λιμενάρχης 2ου Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης κ. Παππάς Δημήτριος, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου κ. Ρόζος Δημήτριος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Ερμιονίδος και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Εν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αργολίδος κ. Γκίολα Ιωάννη επισκέφτηκαν τα λιμάνια της Ερμιόνης, της Κοιλάδας και του Πορτοχελίου και διαπίστωσαν από κοντά τα προβλήματα το κάθε λιμανιού αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξής τους, προκειμένου να αυξηθούν οι επιχειρησιακές τους δραστηριότητες και να βελτιωθεί η λειτουργικότητά τους ως προς την εξυπηρέτηση πλοίων και επισκεπτών.

Στο λιμένα της Κοιλάδας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις ναυπηγείων κατασκευής και συντήρησης σκαφών, μεταξύ των οποίων και ξύλινων παραδοσιακών σκαφών και είχαν την δυνατότητα να ακούσουν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο για την διάσωση των παραδοσιακών ταρσανάδων με την ψήφιση διάταξης νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης τους καθώς και για την προσπάθεια που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα για την διατήρηση τους ξεκινώντας τον επόμενο μήνα με την καταγραφή των υποδομών και των δραστηριοτήτων τους.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας κ Χρήστος Λαμπρίδης και ο Βουλευτής κ. Γκιόλας Ιωάννης μετέβησαν στη πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου όπου πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο κ. Γκάτσιο Κωσταντίνο, τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Επιδαύρου και τον Πρόεδρο κ. Βρεττό Νικόλαο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το λιμάνι και τους φορείς που δραστηριοποιούνται σε αυτό, ενώ ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε τις διατάξεις το νέου νόμου που επιλύουν αρκετά προβλήματα των λιμανιών της χώρας. Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε τόσο από τον Γενικό Γραμματέα κ. Λαμπρίδη όσο και από τον βουλευτή κ. Γκιόλα η κοινή τους βούληση να στηριχθούν οι προσπάθειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και συνολικά της αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τον καθορισμό χερσαίας λιμενικής ζώνης στην Αρχαία Επίδαυρο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ