ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ενδιαφέροντα στοιχεία από την περίοδο 1981- 1993 στον δεύτερο τόμο του βιβλίου του Ι.Βαρβιτσιώτη “Όπως τα έζησα”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. |
Ενδιαφέροντα στοιχεία από την περίοδο 1981- 1993 στον δεύτερο τόμο του βιβλίου του Ι.Βαρβιτσιώτη “Όπως τα έζησα”
 Πολλές άγνωστες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας περιλαμβάνονται και στο δεύτερο τόμο του βιβλίου του Γιάννη Βαρβιτσιώτη «Όπως τα έζησα», που αφορά την περίοδο από το 1981 ως το 1993. Πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ έζησε από μέσα πολλά γεγονότα και μεταφέρει άγνωστα μέχρι σήμερα παρασκήνια.

Η παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης σημείωσε με έμφαση…:

“Πίστευα πάντα και πιστεύω ακόμα και σήμερα ότι πραγματική ευθύνη της πολιτικής και των πολιτικών είναι να διαμορφώνουν τις καταστάσεις και όχι να διαμορφώνονται από αυτές. Πολιτικός σημαίνει να υπηρετείς το λαό με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους. Όχι να υποκύπτεις στις επιθυμίες του, προκειμένου να φανείς αρεστός.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω σήμερα από εδώ, ιδίως στους νεότερους που υπηρετούν τα κοινά αυτού του τόπου: Μείνετε μακριά από διχασμούς, εξαλλοσύνες, λαϊκισμούς και ακρότητες. Μην πολιτεύεστε με το βλέμμα σας στο σήμερα. 

Πορευθείτε πάντα με το μυαλό και τη σκέψη σας στο αύριο. Μην αναλώνεστε στο τι θα πείτε, αλλά επικεντρωθείτε στο τι θα πράξετε. Να έχετε πάντα στο μυαλό και το νου ότι δεν κρίνεστε μόνο από τους πολίτες, αλλά κυρίως από την ίδια Ιστορία. Αφήστε στην άκρη τους εγωισμούς και τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Οραματιστείτε και εργαστείτε για το αύριο της πατρίδας.

Σας ευχαριστώ πολύ”.

Ρεπορτάζ Γιάννης Παυλάκος
Πηγή: report24.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ