Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Με Στέλλα Κονιτοπούλου η Γιορτή της Αγκινάρας στα Ίρια Αργολίδας το Σάββατο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:00:00 μ.μ. | | |
Με Στέλλα Κονιτοπούλου η Γιορτή της Αγκινάρας στα Ίρια Αργολίδας το Σάββατο
Το κύριο προϊόν της καταπράσινης κοιλάδας των Ιρίων Αργολίδας είναι η αγκινάρα. Οι καλλιεργητές της περιοχής έχουν εξειδικευτεί στην παραγωγή της και με ιδιαίτερη επιμέλεια στην καλλιεργητική διαδικασία παραδίδουν ένα μοναδικό προϊόν.

Κάθε Μάιο η αγκινάρα έχει τη δική της γιορτή στα Ίρια. Για πάνω από είκοσι χρόνια πραγματοποιούνται οι εορταστικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν τόσο την διασκέδαση των κατοίκων και καλλιεργητών της περιοχής όσο και την ανάδειξη της αγκινάρας.

Στη γιορτή της αγκινάρας, αναδεικνύεται και προβάλλεται η διατροφική αξία και οι φαρμακευτικές ιδιότητες της. Όμως αυτό που ξαφνιάζει είναι οι πολλές δυνατότητες της αγκινάρας στην κουζίνα και τα εύγευστα μοναδικά πιάτα που προτείνουν οι ντόπιοι με τις συνταγές μαγειρικής.

Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην πλατεία των Ιρίων αλλά και στο γραφικό λιμανάκι του χωριού, εκτός από τις δράσεις προβολής της αγκινάρας, περιλαμβάνουν και αθλητικές δραστηριότητες αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Πάντα όμως καταλήγουν σε ένα παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό.

Φέτος η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου ημέρα Σάββατο και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι  με την Στέλλα Κονιτοπούλου που θα τραγουδήσει γνωστά παραδοσιακά νησιωτικά τραγούδια και όχι μόνο στην πλατεία Ιρίων στις 21:00
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ