ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Με την "Αρπαγή της Περσεφόνης" καλωσόρισαν τις καλοκαιρινές διακοπές οι μικροί μαθητές του Δον Πινέλο στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 π.μ. | |
Με την "Αρπαγή της Περσεφόνης" καλωσόρισαν τις καλοκαιρινές διακοπές οι μικροί μαθητές του Δον Πινέλο στο Ναύπλιο
Με την θεατρική παράσταση, μεταφορά της Αρχαιοελληνικής Μυθολογίας της 'Αρπαγής της Περσεφόνης' έκλεισε με πολλή χαρά, συγκίνηση και επιτυχία η σχολική χρονιά για τους μικρούς μαθητές του Δον Πινέλο στο Ναύπλιο.
Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου 2018 τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Παιδικού Σταθμού Δον Πινέλο χάρισαν στους γονείς και τους συγγενείς τους την αναπαράσταση του μύθου με την Αρπαγή της Περσεφόνης, που όσο έλειπε κυριαρχούσε ο Χειμώνας, όταν όμως γύρισε η κόρη της Θεάς Δήμητρας ξανάρθε η Άνοιξη με τα χίλια χρώματα και τα χίλια αρώματα.
Την θεατρική μεταφορά του μύθου εκαναν οι Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη, την μουσική επιμέλεια είχε ο Σπύρος Αντωνόπουλος, τα σκηνικά κατασκεύασε ο Γιάννης Αντωνόπουλος, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος είχε η Δήμητρα Λουκά.
Λίγα λόγια για το έργο:

Η Περσεφόνη είναι η πανέμορφη κόρη της θεάς Δήμητρας, της θεάς που στην αρχαία Ελλάδα πίστευαν ότι έκανε τη Γη να πρασινίζει και να καρπίζει, τα δέντρα να βγάζουν φρούτα και τα λουλούδια να ανθίζουν...
Μια μέρα που μάνα και κόρη έπαιζαν χαρούμενες σε ένα καταπράσινο λιβάδι, είδε την Περσεφόνη ο θεός του Κάτω Κόσμου, ο Πλούτωνας και την ερωτεύτηκε...Την απήγαγε και την οδήγησε στο φοβερό παλάτι του και την κράτησε κοντά του μαγεύοντάς την με τους σπόρους του ροδιού.
Η θεά Δήμητρα έψαξε παντού, όμως η μονάκριβη κόρη της είχε εξαφανιστεί από προσώπου Γης...κανείς απ' όσους ρώτησε δεν ήξερε να της πει τι απέγινε. Η απελπισμένη μητέρα θρηνούσε πολύ καιρό και η Φύση, συμμετέχοντας στη θλίψη της, μαράζωσε. Δεν υπήρχε πια βλάστηση, τα δέντρα και τα φυτά ξεράθηκαν, τα χωράφια δεν έδιναν σοδειά...ερημιά και πείνα θέρισε τους ανθρώπους και τα ζώα.
Οι θεοί πάνω στον Όλυμπο ανησύχησαν και παρακάλεσαν το μεγαλοδύναμο Δία να επέμβει. Εκείνος, σαν παντογνώστης που ήταν, γνώριζε την αιτία της καταστροφής και δυσκολευόταν να τα βάλει με τον πανίσχυρο αδελφό του τον Πλούτωνα. Όμως οι άνθρωποι υπέφεραν και πέθαιναν και τελικά αποφάσισε να καλέσει κοντά του τη Δήμητρα και τον Πλούτωνα με την Περσεφόνη για να βρεθεί η λύση. Έστειλε τον αγγελιαφόρο Ερμή να τους φέρει πάνω στον Όλυμπο...
Ο Δίας ζύγισε την κατάσταση και δεν αδίκησε κανέναν, ούτε την πονεμένη μάνα, ούτε το ερωτευμένο ζευγάρι. Έδωσε διαταγή να μένει η Περσεφόνη για έξι μήνες μαζί με τον άντρα της στον Κάτω Κόσμο. Στο διάστημα αυτό η Γη θα ήταν άγονη, τίποτα δεν θα φύτρωνε, η Φύση θα ξεκουραζόταν.
Τους υπόλοιπους έξι μήνες όμως η Περσεφόνη θα επέστρεφε στην αγκαλιά της μητέρας της και τότε η Φύση θα ξαναγεννιόταν, η βλάστηση θα οργίαζε, οι άνθρωποι θα μάζευαν πλούσια σοδειά, τα ζώα και τα πουλιά θα ζευγάρωναν και θα συνέχιζόταν ο αέναος κύκλος της ζωής, της γονιμότητας και της ευφορίας.
...και ζήσαν αυτοί καλά, αλλά εμείς ακόμα καλύτερα, γιατί μετά από όλα αυτά τα κοσμοϊστορικά γεγονότα, επιτέλους άρχισαν οι καλοκαιρινές μας διακοπές!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ