Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η συνταγή της εβδομάδας: Πίτσα με ζύμη σιμιγδαλιού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 π.μ. |
Η συνταγή της εβδομάδας: Πίτσα με ζύμη σιμιγδαλιού
Μία πολύ εύκολη ζύμη για πίτα-πίτσα με σιμιγδάλι... Γίνεται πανεύκολα, χωρίς να περιμένεις να φουσκώσει ιδιαίτερα και από πάνω βάζεις ό,τι θέλεις.

Πίτσα με ζύμη σιμιγδαλιού με τυρί και ντοματίνια

Υλικά για ταψί φούρνου
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
λίγο αλάτι
1 και ¾ κούπες ζεστό νερό
2 φακελάκια μαγιά
ντοματίνια
κέτσαπ χωρίς ζάχαρη ή κανονικό
λίγη φέτα
λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και το αλάτι.
Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.

Σε ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος (προσοχή να είναι καλής ποιότητας για να μην κολλήσει. Αν φοβάστε, απλά λαδώστε το ταψί και βάλτε τη ζύμη απευθείας).
Ρίχνουμε τη ζύμη και με βρεγμένα χέρια την απλώνουμε να πάει παντού.

Απλώνουμε κέτσαπ από πάνω.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα βυθίζουμε στη ζύμη και τρίβουμε λίγη φέτα από πάνω.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη αν θέλουμε.

Σ’ αυτή τη φάση, μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη σας να φουσκώσει για 15 λεπτά αν θέλετε ή μπορείτε να ψήσετε κατευθείαν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 25-30 λεπτά.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ