ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Απεργιακή συγκέντρωση Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 π.μ. |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Απεργιακή συγκέντρωση Άργος
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στα εμπορικά καταστήματα, στα super market, στις αποθήκες, στα γραφεία, κ.α στις 28 Νοέμβρη συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία! 

Για να εκφράσουμε την αγανάκτηση που ζούμε μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, ενάντια στην εργοδοσία και στην κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δεν πήρε ακόμα πίσω ούτε μισό μνημονιακό νόμο και μιλάει για αυξήσεις στους μισθούς... Παίρνει 10 από τους εργαζόμενους και επιστρέφει 1. ΄Εχουν θράσος και λένε ότι θα αποκαταστήσουν τις αδικίες και θα φέρουν «δίκαιη ανάπτυξη». Τα πλεονάσματα που λένε ότι μας χαρίζουν με τις παροχές και τα επιδόματα, είναι ψίχουλα, για να ξεχνάμε τη φτώχεια που ζούμε. Άλλωστε είναι ματωμένα από τον κόπο του λαού, από τους εργαζόμενους που έχουν στραγγίξει. Επιχειρηματικοί όμιλοι όμως χρηματοδοτούνται αδρά χωρίς αναστολές και φραγμούς.

Το «τέλος των μνημονίων» θα έρθει μόνο με αγώνα! Αγώνα των εργαζομένων για την ανάκτηση όλων των τεράστιων απωλειών των προηγούμενων χρόνων, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατοχύρωση των σύγχρονων δικαιωμάτων.

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων»

Ανοίγουμε μέτωπο στις ξεπουλημένες και συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) και στους εργατοπατέρες (βλέπε και τα 2 ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ του νομού μας) που υπονομεύουν τον αγώνα των σωματείων που παλεύουν για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Έπαιζαν την κολοκυθιά με την ημερομηνία της απεργίας τους προηγούμενους μήνες, θέλοντας να προκαλέσουν σύγχυση στους εργαζόμενους και τώρα ούτε κουβέντα - ούτε οργάνωση για την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στις 28 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην απεργία και διεκδικούμε:

· Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές Για να μην καθορίζεται ο κατώτερος μισθός με υπουργικές αποφάσεις και με κριτήριο τα κέρδη, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

· Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Διασφάλιση των μισθών με βάση τις ανάγκες μας, τους όρους και τις συνθήκες που δουλεύουμε, τα δικαιώματά μας.

· Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

· Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

· Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλειμμάτων.

· Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεϊκές οικογένειες.

· Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. 

  ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ- ΠΛ. ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 πμ

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ