ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Έκτακτη κοινή σύσκεψη – συνεδρίαση για τη μεταφορά των μαθητών του νομού μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:48:00 π.μ. | |
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Έκτακτη κοινή σύσκεψη – συνεδρίαση για τη μεταφορά των μαθητών του νομού μας
 Με δελτίο τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή 23/11 η ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Α.Ε. , ανέφερε την από Δευτέρα 26 Νοεμβρίου διακοπή της μεταφορά μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Για μια ακόμη φορά οι μαθητές γίνονται όμηροι της «διαμάχης « ΚΤΕΛ-Περιφέρειας Αργολίδας», μιας διαμάχης που εξαρτά την φοίτηση των παιδιών στο σχολείο από το επιχειρηματικό κέρδος του κάθε ιδιώτη, μετατρέποντας γονείς και μαθητές σε μπαλάκι.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έγκαιρα είχε επισημάνει ότι υπήρχαν ερωτηματικά για το έως πότε θα ισχύσει η παράταση της σύμβασης που υπήρχε με τα ΚΤΕΛ Α.Ε., εάν θα καλύπτονταν όλα τα δρομολόγια σε όλο το νομό, εάν θα λαμβάνονταν μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών, εάν θα δινόταν τελικά αποζημίωση σε όλους τους γονείς για τις μέρες που δεν υπήρχε δωρεάν μεταφορά. Ακόμα τονίζαμε ότι ο αγώνας για τη δωρεάν μετακίνηση και συνολικά για τη δωρεάν παιδεία συνεχίζεται. Το πρόβλημα είναι σίγουρο ότι θα επανέρχεται συνεχώς και ακόμα πιο οξυμένο όσο θα παραμένει η μετακίνηση εμπόρευμα και καθορίζεται από το κέρδος του εκάστοτε ιδιώτη.»

Οι ευθύνες της περιφέρειας Αργολίδας , καθώς και όσων καλλιέργησαν τον εφησυχασμό δίνοντας ψεύτικες διαβεβαιώσεις ,από ότι φάνηκε, για λύση του προβλήματος, είναι τεράστιες γιατί στήριξαν και στηρίζουν στην ουσία την «μεταμνημονιακή κανονικότητα» που χτυπάει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, αφού χιλιάδες που πηγαίνουν σχολείο μακριά από το σπίτι τους ,κινδυνεύουν να χάσουν πολλές ώρες μαθημάτων. Ένα ακόμα χτύπημα στο ήδη υποβαθμισμένο «δημόσιο» σχολείο.

Καλούμε όλους τους γονείς , τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς σε έκτακτη κοινή σύσκεψη – συνεδρίαση που διοργανώνουν η ΕΛΜΕ και ο Σ.Ε.Π.Ε Αργολίδας τη Δευτέρα , 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6μ.μ. στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, με βασικό θέμα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών του νομού μας

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ώρα. Το μαζικό κίνημα γονέων , μαθητών , εκπαιδευτικών πρέπει να απαιτήσει ανυποχώρητα, τη λύση του προβλήματος ΤΩΡΑ. Φτάνουν πια τα παιχνιδάκια και το κρυφτούλι που διαρκεί πάνω από 5 μήνες. ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΜΑΣ.

Ο αγώνας για τη δωρεάν μετακίνηση και συνολικά για τη δωρεάν παιδεία συνεχίζεται. Το πρόβλημα είναι σίγουρο ότι θα επανέρχεται συνεχώς και ακόμα πιο οξυμένο όσο θα παραμένει η μετακίνηση εμπόρευμα και καθορίζεται από το κέρδος του εκάστοτε ιδιώτη.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς να μην εφησυχάζουν, να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την οριστική λύση του προβλήματος.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ