ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Γ. Μανιάτης: Ελπίδα αισιοδοξίας από τον Α. Φλαμπουράρη για διάσωση του Φραγκίστα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:00:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Ελπίδα αισιοδοξίας από τον Α. Φλαμπουράρη για διάσωση του Φραγκίστα (βίντεο)
 Θετική ήταν η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του καθ. Γ. Μανιάτη με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Α. Φλαμπουράρη, με θέμα: «Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της εξαγωγικής εταιρείας αγροτικών προϊόντων της Αργολίδας GEFRA-Γ.Ν. Φραγκίστας-2.000 παραγωγοί, 400+700 εργαζόμενοι στον αέρα».


Ο Γ. Μανιάτης, που καταθέτει κάθε εβδομάδα τη συγκεκριμένη ερώτηση, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να βρεθεί άμεσα λύση στο τεράστιο ζήτημα πιθανής χρεοκοπίας της εξαγωγικής εταιρείας που απορροφά πάνω από το 30% των εσπεριδοειδών της Αργολίδας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις αρνητικές επιπτώσεις για τους 2.000 παραγωγούς και τους 400 εργαζόμενους και 700 εργατών γης, που ζουν εδώ και δεκαετίες έχοντας συνδέσει τις παραγωγικές τους δραστηριότητες με τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας. Ο Γ. Μανιάτης κάλεσε τον Υπουργό, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και με σεβασμό στη διαφάνεια και τους κανόνες λειτουργίας του τραπεζικού τομέα, να βρεθεί η βέλτιστη λύση, ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή των αγροτών της Αργολίδας.

Ο Αλ. Φλαμπουράρης αποδέχτηκε πλήρως την τεκμηρίωση του Γ. Μανιάτη, σημειώνοντας ότι, στο πλαίσιο της νομιμότητας, της διαφάνειας και των δυνατοτήτων των σχέσεων Κυβέρνησης και τραπεζών, έκανε ήδη επαφή με την Εθνική Τράπεζα, με την οποία συνεργάζεται η εταιρία και συστήνει να δοθεί το δάνειο 2.000.000 εκ. € που ζητείται. Τόνισε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει εφόσον εξασφαλιστεί ότι τα χρήματα αυτά θα απορροφηθούν από τους παραγωγούς, προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη της προηγούμενης χρονιάς και πάντα σε συνεργασία με τους επενδυτές και την τράπεζα, ώστε όταν γίνει η πώληση των προϊόντων των παραγωγών να επιστραφούν στην τράπεζα.

Ο Υπουργός έκανε σαφές ότι ναι μεν η ανάπτυξη είναι ο κύριος στόχος του τραπεζικού συστήματος για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα, αλλά και η κοινωνική ευαισθησία επιβάλλεται, όταν μάλιστα παλαιότερα δίνονταν πολλά περισσότερα χρήματα ως δάνεια σε επιχειρήσεις και μάλιστα, χωρίς εγγυήσεις, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία, GEFRA-Γ.Ν. Φραγκίστας, έχει και εγγυήσεις.

Ο Γ. Μανιάτης συμπλήρωσε ότι καλό θα ήταν το ίδιο να ισχύσει και για άλλες εταιρίες στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ σημείωσε ότι η εταιρία GEFRA-Γ.Ν. Φραγκίστας έχει ήδη προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, απομακρύνοντας αφενός τους υπεύθυνους για τη δυσμενή οικονομική της κατάσταση και καταθέτοντας παράλληλα νέο business plan στην Εθνική Τράπεζα για τη μελλοντική της βιωσιμότητα με μείωση δαπανών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ