ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Απίστευτο: Διέσχισε ολομόναχος την Ανταρκτική (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 μ.μ. |
Απίστευτο: Διέσχισε ολομόναχος την Ανταρκτική (βίντεο)
Η άγρια φύση είναι για τον Κόλιν Ο’ Μπράντι μια μεγάλη αρένα. Έχει ήδη στο ενεργητικό του κάποια ρεκόρ στην ορειβασία, αλλά τώρα πρόσθεσε άλλο ένα: έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε την Ανταρκτική μόνος του, χωρίς καμία βοήθεια!

Ο 33χρονος Αμερικανός χρειάστηκε 54 ημέρες για να διασχίσει την απόσταση των 1.482 χιλιομέτρων μέσα στο απίστευτο πολικό ψύχος και να φθάσει χθες Τετάρτη στον τελικό προορισμό του, στην «Τράπεζα Πάγου Ρος», τον μεγαλύτερο συμπαγή όγκο επιπλέοντος πάγου στον κόσμο, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Διήνυσε μάλιστα μονομιάς τα τελευταία 125 χιλιόμετρα σε 32 ώρες παλεύοντας με την εξάντληση!
Το 1996-1997 ο Νορβηγός Μπόργκε Άουσλαντ είχε ήδη διασχίσει μόνος του την Ανταρκτική, αλλά είχε χρησιμοποιήσει σε τμήματα της διαδρομής ένα ειδικό αλεξίπτωτο που τον έσερνε πάνω στους πάγους. Ο Κόλιν Ο’ Μπράντι, ωστόσο, τα κατάφερε χωρίς καμία βοήθεια.
O Kόλιν Ο’ Μπράντι πέτυχε κάτι που μέχρι τώρα φάνταζε ακατόρθωτο

Ο πρώην επαγγελματίας αθλητής από το Πόρτλαντ του Όρεγκον ξεκίνησε την επική του προσπάθεια στις 3 Νοεμβρίου από τον παγετώνα Γιούνιον μαζί με τον 49χρονο Βρετανό Λούις Ραντ, αλλά οι δρόμοι τους χώρισαν. Σέρνοντας ένα έλκηθρο βάρους 180 κιλών πίσω του ο Ο’ Μπράντι έφθασε μετά από 40 μέρες στις 12 Δεκεμβρίου στο Νότιο Πόλο με τους σταθμούς της περιπέτειάς του να καταγράφονται μέσω GPS και να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του colinobrady.com.
 Φωτογραφίες: ΑΡ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ