ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

2.200.000€ συνολικά στους Δήμους Επιδαύρου και Ερμιονίδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | |
2.200.000€ συνολικά στους Δήμους Επιδαύρου και Ερμιονίδας για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφών
Την ανακοίνωση της χρηματοδότησης με 1.100.000€ τόσο του Δήμου Επιδαύρου, όσο και του Δήμου Ερμιονίδας, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των οδικών τους υποδομών που επλήγησαν πριν λίγους μήνες από τον κυκλώνα «Ζορμπά», καθώς και για την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων συνοδών υδραυλικών έργων, έκανε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες.
«Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι γίνεται πράξη η δέσμευση που αναλάβαμε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν επισκεφτήκαμε την Αργολίδα με κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου, λίγες μέρες μετά το πέρασμα της θεομηνίας που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη βορειανατολική Πελοπόννησο», τόνισε σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεών του, ο Γιώργος Δέδες, στις έδρες των δύο Δήμων, στο Λυγουριό και το Κρανίδι, όπου παραβρέθηκε συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Γκιόλα, προσθέτοντας πως τότε είχε διαπιστωθεί με τεκμηριωμένο τρόπο, η αναγκαιότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους δύο Δήμους για την επανόρθωση των βλαβών στα πληγέντα τους δίκτυα.
«Στη Γενική Γραμματεία Υποδομών, σε συνεχή και συστηματική συνεργασία με τις υπηρεσίες των Δήμων, δρομολογήσαμε μεθοδικά όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να εξασφαλιστούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα κονδύλια που τώρα είναι άμεσα διαθέσιμα προκειμένου οι μηχανισμοί των Δήμων να προχωρήσουν με τρόπο άμεσο, γρήγορο και αποτελεσματικό, στα έργα αποκατάστασης των πληγεισών τους υποδομών», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.
Ο Γιώργος Δέδες στάθηκε στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης της προσπάθειας που γίνεται συνολικά στην Αυτοδιοίκηση, και στον Α’ και στον Β’ βαθμό, γιατί όπως είπε, εκεί ακριβώς εδράζονται τα σημαντικότερα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών. Εστίασε επίσης στην ανάγκη, να καταστούν τα ζητήματα που αφορούν στην προστασία των υποδομών από φυσικές καταστροφές, και για την Αυτοδιοίκηση και για την Πολιτεία, θέματα άμεσης προτεραιότητας καθώς οι φυσικές καταστροφές εντείνονται και κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια.

Στο Λυγουριό, ο Γιώργος Δέδες είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Επιδαύρου, Κωνσταντίνο Γκάτζιο, στην οποία ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου. Ο Δήμαρχος Επιδαύρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ Δήμου και Υπουργείου και ευχαρίστησε τον Γιώργο Δέδε για τη συμβολή του στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών που προέκυψαν μετά το χτύπημα των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στο ίδιο θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση στο Δημαρχείο του Δήμου Ερμιονίδας, στο Κρανίδι, όπου τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Στη σύσκεψη που ακολούθησε έγινε διεξοδική αναφορά στον προγραμματισμό των έργων που μπορούν πλέον να ξεκινήσουν μετά την ισχυρή χρηματοδότηση του 1.100.000 € από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ευχαρίστησε τον Γιώργο Δέδε για την ουσιαστική του παρέμβαση, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι και σήμερα, καθώς και για την καθοριστική συμβολή του στην εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης των υποδομών που επλήγησαν.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ