ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Διοικητής Νοσοκομείου Καλαμάτας: “Να μας πει ο κ.Τατούλης ένα έργο Υγείας που ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. | |
Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας: “Να μας πει ο κ.Τατούλης ένα έργο Υγείας που ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια”
Λάβρος κατά της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου και του Πέτρου Τατούλη ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Ο διοικητής κατηγόρησε την περιφερειακή Αρχή για “ανεπάρκεια, αδιαφορία και αναποτελεσματικότητα” στο έργο της αναφορικά με τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


“Δεν είμαι πολιτικός! Διοικητής στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας είμαι. Δεν έχω μάθει στα μεγάλα λόγια. Θέλω να μιλάνε περισσότερο οι πράξεις”


“Βλέπω κάποιους πανηγυρισμούς σε κάποια Περιφερειακά Συμβούλια, κάποια μεγάλα λόγια για τα οποία, αυτά που αναφέρονται, θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί εδώ και κάποια χρόνια!”

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας υποστήριξε ότι κάποιες εξαγγελίες που κάνει η Περιφερειακή Αρχή θα έπρεπε να τις έχει υλοποιήσει εδώ και 5 με 6 χρόνια, και πως χάνεται πολύτιμος χρόνος και χρηματοδοτικά προγράμματα από την “ανεπάρκεια” της περιφερειακής αρχής να τα διαχειριστεί. Μίλησε για αναβάθμιση κτηριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας που οι υπουργικές αποφάσεις όριζαν ήδη από το 2010 και 2011, για να υλοποιηθούν από το προηγούμενο ΠΕΠ, κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013, και είχε οριστεί ως φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αντ΄αυτού ουδέποτε υλοποιήθηκαν και ακυρώθηκαν καθώς πέρασε το απαιτούμενο χρονικό διάστημα. “Προκαλώ δημόσια την Περιφερειακή Αρχή, τον κ. Τατούλη να μας πει ποιό από τα Κέντρα Υγείας έχει υλοποιήσει. Σε ποιο από αυτά έχει προχωρήσει σε κτηριακή αναβάθμιση. Έχει πάρει την απόφαση αυτή από το 2010 και 2011 και δεν έχει κάνει τίποτα!”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Μπέζος υποστήριξε ότι όλα αυτά προκλήθηκαν “γιατί δεν πήραν ποτέ σοβαρά το θέμα, δεν κάθισαν να ωριμάσουν τα έργα, είτε γιατί δεν το θέλησαν, είτε γιατί αδιαφόρησαν, είτε γιατί είναι ανεπαρκείς”. Μάλιστα ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Μεγαλόπολης.

“ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 6 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ”

Για την παλαιότερη πρωτοβουλία του να προμηθευτεί το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία 6 ασθενοφόρα, και για την τύχη της μίλησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι απαιτήθηκε κόπος για να γίνει η μελέτη και υπήρξε υπουργική απόφαση για την προμήθεια, με χρηματοδότηση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, ο Πέτρος Τατούλης όταν ήρθε στα χέρια του “την πέταξε στα σκουπίδια”.

“Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ”

“Όλες οι περιφέρειες της χώρας έχουν βγάλει προσκλήσεις για να αναβαθμίσουν ενεργειακά τα νοσοκομεία τους εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπέζος. Μάλιστα έδωσε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, και Αττικής.

“Δεν λειτουργούμε με πανηγυρισμούς, θα κάνουμε, θα ράνουμε, και στο τέλος να μην κάνουμε τίποτα!”

Πηγή: messinialive.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ