ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του Πανεπιστήμιου Harvard στο Ναύπλιο

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου του Πανεπιστήμιου Harvard στο Ναύπλιο
Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2019 (“High School Summer Program - HSSP”).

Εφέτος, θα είναι η όγδοη συνεχή χρονιά υλοποίησης του προγράμματος. Μαθητές Λυκείου, όλων των κατευθύνσεων σπουδών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για δυόμιση εβδομάδες ένα εντατικό, καθημερινό σεμινάριο, με θέμα: «Εισαγωγή στη Μελέτη των Επιστημών του Ανθρώπου». Αξιοποιώντας την επιστημονική μεθοδολογία αντιστοίχων προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Harvard, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει να φέρει τους συμμετέχοντες μαθητές σε επαφή με σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα και προσεγγίσεις, οι οποίες θα τους προετοιμάσουν για το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσής τους, το πανεπιστήμιο. Εκτός από το μαθητικό δυναμικό των Λυκείων της Αργολίδας, στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και μαθητές από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών, το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων, το Odyssey Charter School, Wilmington, Delaware, U.S.A., και για πρώτη φορά εφέτος, από το ΓΕΛ Μάνδρας και το ΓΕΛ Ασπροπύργου, της Δυτικής Αττικής.

Το εντατικό αυτό αγγλόφωνο πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Κοινωνικών Σπουδών στο Harvard και με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών (Center for European Studies) του Harvard. Εφέτος ο αριθμός των προπτυχιακών φοιτητών από το Harvard, οι οποίοι υπό την εποπτεία των καθηγητών τους θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα ως εκπαιδευτικοί συνεργάτες θα αυξηθεί σε πέντε. 

Το HSSP προσφέρεται με υποτροφία σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές. Στο Πρόγραμμα θα επιλεγούν (μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος) και θα συμμετάσχουν συνολικά είκοσι μαθητές/τριες.Το HSSP θα διεξαχθεί στο κτήριο Ιατρού, όπου στεγάζεται το ΚΕΣ, στο Ναύπλιο, από τις 11 έως τις 26 Ιουλίου 2019.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων (https://chs.harvard.edu/hssp) θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2019.

* Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Μάνατζερ Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Ματίνα Γκόγκα (τηλ.: 27520 47030 και 27520 47040, κιν. τηλέφωνο: 6973035317, e-mail: hssp_greece@chs.harvard.edu).

Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος),
Πανεπιστήμιο Harvard



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ