Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019

Για 6η χρονιά το Ναύπλιο ζει σε ρυθμούς Μαραθωνίου - Παρουσίαση της διοργάνωσης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:55:00 μ.μ. | | |
Για 6η χρονιά το Ναύπλιο ζει σε ρυθμούς Μαραθωνίου - Παρουσίαση της διοργάνωσης (βίντεο)
 Στους ρυθμούς του 6ου Μαραθωνίου ζει το Ναύπλιο και η ευρύτερη περιοχή. Ο 6oς Μαραθώνιος Ναυπλίου θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Καποδίστρια , στο κέντρο της πόλης.


Εκτός από τα 42 χιλιόμετρα , υπάρχει ο αγώνας ημιμαραθωνίου ( 21,5) καθώς επίσης τα 5 χιλιόμετρα αλλά και τα 2,5 για παιδιά , όπως και για μεγάλους που επιλέγουν τις μικρές αποστάσεις.
Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου πλαισιώνεται από διάφορες πολιτιστικές , κοινωνικές και άλλες δράσεις που αρχίζουν από σήμερα το απόγευμα ενώ στην πόλη ισχύουν ήδη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ενταθούν από αύριο .
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου των διοργανωτών ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος μίλησε για τη σημασία της καθιέρωσης αυτού του μεγάλου , για την περιοχή, θεσμού ενώ τόνισε τη συμμετοχή όλης της πόλης , των εθελοντών, φορέων, χορηγών, αλλά και των εμπόρων καθώς αύριο ( Σάββατο) βράδυ υπάρχει ο νυχτερινός ..μαραθώνιος των καταστημάτων που θα περιμένουν τους ντόπιους και επισκέπτες με ειδικές τιμές και πολλά ..δρώμενα.
Στη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και στην αθρόα συμμετοχή των μαθητών της Αργολίδας οι διευθυντές εκπαίδευσης κ.κ. Δημ. Σίδερης και Γιάννης Γαληνός.
Ο διοικητής της Τροχαίας Ναυπλίου , αστυνόμος κ,. Κώστας Χάρος αναφέρθηκε στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου κ. Βαγγέλης Παπαποστόλου  έδωσε στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία περίπου 1.000 αθλητές θα τρέξουν σε Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο και 4.000( περίπου) στις μικρότερες διαδρομές.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες , στις μεγάλες κατηγορίες , γνωστοί πρωταθλητές όπως οι Χριστόφορος Μερούσης, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Ντενίζ Δημάκη, Τζένη Μπουλμέτη και άλλοι.
Αξίζει να τονιστεί η στενή συνεργασία του δήμου Ναυπλίου με το ΄΄ Όραμα Ελπίδας΄΄ της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη , ο εκπρόσωπος της οποίας , γιατρός κ. Στέλιος Γραφάκοςαναφέρθηκε στη σημασία προσφοράς μυελού των οστών και στη μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης που γίνεται και στην Αργολίδα.
Η ώρα εκκίνησης Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου είναι στις 9 το πρωί , από την πλατεία Καποδίστρια και οι τερματισμοί αναμένονται από τις 10. 30 και αργότερα .
Η εκκίνηση των μικρών κατηγοριών είναι στις 13.00 και 14.00
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ