Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

ΚΚΕ Ναυπλίου: Θέλουν να κλείσουν τα επείγοντα του Νοσοκομείου Ναυπλίου - Ούτε να το σκέφτονται (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 π.μ. | | |
ΚΚΕ Ναυπλίου: Θέλουν να κλείσουν τα επείγοντα του Νοσοκομείου Ναυπλίου -  Ούτε να το σκέφτονται (βίντεο)
 Ενημερώνουμε το λαό του Ναυπλίου ότι πίσω από την πλάτη του, με διαδικασίες-εξπρές, το Υπουργείο Υγείας σήμερα έδωσε εντολή να κλείσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ναυπλίου και να μεταφερθεί στο Άργος.

Αυτό σημαίνει ότι ο λαός της πόλης θα πρέπει να μεταφέρεται στο Άργος για οποιαδήποτε έκτακτη ιατρική ανάγκη. Είναι εξέλιξη που βάζει σε κίνδυνο την υγεία του συνόλου των κατοίκων και λόγω της απόστασης (και του χρόνου που απαιτείται) αλλά και λόγω της συσσώρευσης όλων των επειγόντων περιστατικών του Νομού σε ένα Νοσοκομείο όπως του Άργους, που έχει ήδη σοβαρά προβλήματα στελέχωσης.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές. Από το 2015 έχει μειώσει κατά 30% τη κρατική χρηματοδότηση για τα Νοσοκομεία. Σήμερα, παρά το παραμύθι της «εξόδου από τα μνημόνια» και της «επιστροφής στην κανονικότητα» συνεχίζουν να γίνονται περικοπές στην Υγεία, να κλείνουν Τμήματα, να υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Το κλείσιμο των επειγόντων στο Ναύπλιο εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο του Υπουργείου για συρρίκνωση των δομών Υγείας και στην Αργολίδα για να μειωθεί κι άλλο ο προϋπολογισμός για την Υγεία.

Καλούμε το λαό του Ναυπλίου γυρίσει την πλάτη σε όλους όσους

τάζουν μια «ανάκαμψη» που θα βάλει τέλος στις θυσίες. Για άλλη μια φορά

γίνεται φανερό ότι η «δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται» σημαίνει μείωση των κοινωνικών παροχών και την ίδια ώρα, αύξηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ, νέες

επιδοτήσεις στους φαρμακοβιομήχανους και το κεφάλαιο.

Καλούμε το λαό να συμπορευτεί και να στηρίξει το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο και στην Περιφέρεια.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Ναυπλίου και

απαιτούμε:

· Ούτε σκέψη για κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ναυπλίου.

· Ένα ενιαίο νομαρχιακό νοσοκομείο, σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο και

στελεχωμένο ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας και δυο αστικού τύπου κέντρα υγείας σε Άργος και Ναύπλιο για Πρωτοβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας.

· Επιπλέον ενίσχυση, εξοπλισμός και στελέχωση των υπαρχόντων Κέντρων

Υγείας ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας

στις περιοχές ευθύνης τους.

· Έως την υλοποίηση των παραπάνω: διατήρηση, εξοπλισμός, στελέχωση όλων των υπαρχόντων μονάδων υγείας του νομού με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστική αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

ΚΚΕ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ