ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Θανάσης Πετράκος: Είμαστε αντίθετοι με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Θανάσης Πετράκος: Είμαστε αντίθετοι με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Αρκαδίας επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου συνομίλησε με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κατσή, ο οποίος ενημέρωσε τους υποψήφιους για την απόφαση της Συγκλήτου επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μετά τις συναντήσεις ο Θανάσης Πετράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου είναι αλληλέγγυα με θέσεις της Συγκλήτου, του διδακτικού προσωπικού, των φοιτητών και των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Είμαστε αντίθετοι με το πολυνομοσχέδιο διότι:

α) Θεωρούμε απαράδεκτο και απορρίπτουμε τον εκβιασμό του κ. Γαβρόγλου στη χθεσινή (Δευτέρα 15/4/19) συνάντηση με τη Σύγκλητο και την αντιπροσωπεία των φοιτητών και των φορέων. Οι εκβιασμοί του κ. Γαβρόγλου δείχνουν έλλειμμα δημοκρατικότητας, γεγονός ανεπίτρεπτο για έναν Υπουργό Παιδείας.

β) Οι αλλαγές και οι ενοποιήσεις που προτείνει δεν γίνονται με σκοπό την αναβάθμιση και βελτίωση των Ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Πελοποννήσου, αλλά για την ικανοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

γ) Δεν έλαβε υπόψιν τα πορίσματα της ίδιας της επιτροπής που δημιούργησε το Υπουργείο.

δ) Οι ενοποιήσεις και οι συγχωνεύσεις που προτείνει γίνονται χωρίς τις αναγκαίες προϋποθέσεις της αναγκαίας χρηματοδότησης.

ε) Οι προτάσεις του κ. Γαβρόγλου έγιναν χωρίς να προηγηθεί ο αναγκαίος διάλογος με το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές και τους εργαζομένους.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ