Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Επιδαύρου Ναπολέων Μπουρδάκου για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. | | |
Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου Επιδαύρου Ναπολέων Μπουρδάκου για το Νοσοκομείο Ναυπλίου
 Η «επιστροφή στην κανονικότητα» και η «μεταμνημονιακή εποχή» που προπαγανδίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει μια ακόμα επικίνδυνη εξέλιξη για την Υγεία του λαού της Αργολίδας, το κλείσιμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ναυπλίου και η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Άργους.

Είναι αδίστακτοι, βάζουν σε κίνδυνο την Υγεία του λαού, την Υγεία των παιδιών μας ενώ την ίδια ώρα δίνουν δωράκια στους φαρμακοβιομήχανους, δισεκατομμύρια για το ΝΑΤΟ και φορολογούν εθελοντικά… τους εφοπλιστές.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος, ατομική ευθύνη του εργαζόμενου και εμπόρευμα για τον επιχειρηματία.

Το θέμα αναφέρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27/03/2019 και αποφασίστηκε να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας. Μετά από τρεις εβδομάδες(!!!) και ενώ η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κατερίνα Τζαβέλλα τους είχε ενοχλήσει, η πρόεδρος του Δ.Σ. μας κάλεσε την Τετάρτη 17/04/2019 σε συνάντηση της επιτροπής η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε καθώς απουσίαζε ο εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Χρόνη. Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καταθέσαμε από τη πρώτη στιγμή συγκεκριμένο ψήφισμα και δεν μας κάνει εντύπωση αυτή τους η στάση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν δεν συμμετείχαν. Δεν προλαβαίνουνε γιατί τρέχουν στους “δρόμους της Ίασης...”. Στο ψήφισμα που καταθέσαμε διεκδικούμε τα εξής:

· Ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

· Νοσοκομεία αποκλειστικά δημόσια, αξιοπρεπή, με πλήρη στελέχωση σε αριθμό γιατρών όλων των βασικών ειδικοτήτων και υγειονομικών όλων των κλάδων, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών της περιοχής.

· Κρατικά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία μαζί με τα δημόσια Νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα της επείγουσας ιατρικής (ΕΚΑΒ) θα αποτελούν πραγματικά ενιαίο σύστημα, με πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας.

· Σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών Υγείας σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

· Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων από όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.

· Η μόνη πρόταση που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής και ανταποκρίνεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα είναι: ΕΝΑ, ενιαίο, γενικό νοσοκομείο Αργολίδας, σε θέση ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας δευτεροβάθμιο επίπεδο, και, ΔΥΟ, αστικού τύπου Κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε (μαζί με τα υπάρχοντα Κ.Υ. και αγροτικά ιατρεία) να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμιο επίπεδο.

· Έως την υλοποίηση των παραπάνω, διατήρηση και ενίσχυση και των δυο υπαρχόντων νοσοκομείων ώστε να βελτιωθεί προσωρινά η κατάσταση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/4, ΣΤΙΣ 12:00, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Να απαιτήσουν δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με δομές πλήρως στελεχωμένες κόντρα σε Ε.Ε., κυβερνήσεις, κόντρα στη συναίνεση της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ