Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Ναύπλιο: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Λουκά για την ημέρα Νοσηλευτή (βίντεο)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Λουκά για την ημέρα Νοσηλευτή (βίντεο)
 Η Μητρόπολη Αργολίδος και ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ναύπλιο στα πλαίσια της ημέρας Νοσηλευτή, τίμησε τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, αυτούς που διακονούν ακατάπαυστα όσους που έχουν προβλήματα υγείας.

 Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου .

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας έψαλλε η πολυμελύς εκκλησιαστική χορωδία από τη Ρουμανία Cantus Domini.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε ξενάγηση στο εκκλησιαστικό μουσείο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και κατόπιν πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο με θέμα, Από το φόβο στην Ελπίδα και από την καθηγήτρια του Εθνικού καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ελισάβετ Πατηράκη με θέμα ,Οικουμενικό νοσηλευτικό Όραμα ,ανακούφιση φροντίδα για όλους.
Η Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων.
Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία. Η νοσηλευτική, γενικώς, θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα.
Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ