ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Πολεµική ατμόσφαιρα ΝΔ - Κυβέρνησης για την επιλογή δικαστών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. | |
Πολεµική ατμόσφαιρα ΝΔ - Κυβέρνησης για την επιλογή δικαστών
Σφοδρή είναι η αντίδραση της ηγεσίας της Νέας Δηµοκρατίας στην πρόθεση της απερχόµενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, µολονότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε µέσω συνέντευξής του στην τηλεόραση του Alpha ότι οι βουλευτικές εκλογές θα πραγµατοποιηθούν στις 7 Ιουλίου.

Στην Πειραιώς θεωρούν αδιανόητο, όπως επισηµαίνουν ανώτερες κοµµατικές πηγές, «µια κυβέρνηση σε αποδροµή και πλήρως απονοµιµοποιηµένη να λαµβάνει αποφάσεις που δεσµεύουν τη χώρα πέραν της θητείας της».

Το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης επιχειρεί, κατά πληροφορίες, να συγκροτήσει ένα ευρύ µέτωπο αποτελούµενο από αρµόδιους θεσµικούς παράγοντες, τα κόµµατα της δηµοκρατικής αντιπολίτευσης, έγκριτους καθηγητές Συνταγµατικού Δικαίου και τη µεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώµης ενάντια στις «εκτός του πνεύµατος του Συντάγµατος», όπως χαρακτηρίζονται, κυβερνητικές επιδιώξεις.

«Είναι αυτονόητο ότι η υπό προθεσµία πλέον κυβέρνηση για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαµβάνει στο εξής καµία απόφαση που θα δεσµεύει τη χώρα για τα επόµενα χρόνια. Πολύ δε περισσότερο κρίσιµες αποφάσεις που αφορούν στην ηγεσία της ∆ικαιοσύνης» διεµήνυαν το βράδυ της Τρίτης από το Μοσχάτο. Στο πνεύµα αυτό, στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη επικαλούνταν χθες τις τοποθετήσεις επιφανών συνταγµατολόγων, όπως του πρώην υπουργού Αντώνη Μανιτάκη, που µίλησε για καταδολίευση του Συντάγµατος στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει αλλαγές στη ∆ικαιοσύνη προ των εκλογών, αλλά και του Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος επέµεινε πως µια απερχόµενη κυβέρνηση δεν µπορεί να λαµβάνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες οι οποίες δεν εµπίπτουν στην προετοιµασία των εκλογών. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε ο πρώην υπουργός και ακαδηµαϊκός Μιχάλης Σταθόπουλος, που εκτίµησε πως µια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν αντιδεοντολογική, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νοµιµοποίηση να προχωρήσει στην αλλαγή της ηγεσίας της ∆ικαιοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, από την Πειραιώς υπογραµµίζεται ότι, εάν η κυβέρνηση δεν µεταβάλλει την άποψή της, τότε ο πρωθυπουργός οφείλει να επικοινωνήσει µε τον Κυριάκο Μητσοτάκηώστε να προκριθούν οι πλέον συναινετικές λύσεις, ήτοι τα πρόσωπα που µπορούν να τύχουν της µεγαλύτερης δυνατής αποδοχής. Εως την Κυριακή η Ν∆ ρίχνει το βάρος της στη µάχη των περιφερειών, όπου ο στόχος «12 στις 13» θεωρείται ρεαλιστικός.

Στο πνεύµα αυτό ο πρόεδρος της Ν∆ συναντάται σήµερα µε τους υποψηφίους Χρήστο Μέτιο και Χριστιάνα Καλογήρου σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και Βόρειο Αιγαίο, ενώ χθες συναντήθηκε µε τους Πατούλη, Φαρµάκη, Σπανό και τη Ρ. Κράτσα. Σήµερα ο πρόεδρος της Ν∆ αναµένεται να επισκεφθεί το Αιγάλεω, ενώ αύριο θα περιοδεύσει σε Κόρινθο, Τρίπολη και Αργος, µε στόχο να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ