ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:38:00 μ.μ. |
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
Η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, σε μια εποχή όπου η συρρίκνωση των οικοσυστημάτων του πλανήτη έχει φτάσει σε επίπεδο απειλής εξαφάνισης για μεγάλο αριθμό ειδών, δεν χρειάζεται δηλώσεις που καταπατώνται όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ υπενθυμίζουν ότι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 12% του συνόλου των πτηνών του πλανήτη και το 10% των φυτών και των ζώων της Γης απειλούνται με εξαφάνιση, εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, της υποβάθμισης των βιοτόπων και των κλιματικών αλλαγών.

Όταν προωθούνται καταστροφικές για την βιοποικιλότητα πολιτικές, όπως οι οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, τα μεταλλεία χρυσού, οι μεγάλες τουριστικές μονάδες, η ρύπανση και οι καταπατήσεις σε προστατευόμενες περιοχές, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η εισαγωγή ξενικών ειδών και το κυνήγι, οι εορταστικές δηλώσεις που απλά ζητάνε «τολμηρότερα βήματα», δεν υπηρετούν την προστασία της βιοποικιλότητας.

Ζητούμενο παραμένει η δέσμευση για συμμετοχή σε κοινές και επείγουσες προσπάθειες προστασίας. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι προτείνουν ενόψει και των Ευρωεκλογών 2019:

Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής δράσης. Η ΕΕ δεν θα πρέπει να επιδοτεί δραστηριότητες που βλάπτουν το περιβάλλον ή τη βιοποικιλότητα.
Να επεκταθούν σημαντικά οι προστατευόμενες περιοχές, ώστε να καλύπτονται οικοσυστήματα καίριας σημασίας. Οι θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές να καλύπτουν το 20% των θαλασσών μας.
Τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων θα πρέπει στο μέλλον να στηρίζουν μόνο την παραγωγή υγιεινών τροφίμων για τους Ευρωπαίους πολίτες αντί να επιδοτούν την αγροτική βιομηχανία που καταστρέφει το έδαφος, εντείνει την κρίση βιοποικιλότητας. Τα πιο δηλητηριώδη φυτοφάρμακα πρέπει να απαγορευθούν το συντομότερο δυνατό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ