Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Περιοδεία του υπ. Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Κολιζέρα στην ΕΑΣΑ - ΡΕΑ στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. | | |
Περιοδεία του υπ. Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Κολιζέρα στην ΕΑΣΑ -  ΡΕΑ στην Αργολίδα
 Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/5/2019 από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Κολιζέρα, στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας - ΡΕΑ.


Κατά την διάρκεια της περιοδείας τα μέλη του ΚΚΕ μοίρασαν σχετικό υλικό στους εργαζόμενους για τις επερχόμενες εκλογές.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στην οποία μίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του, κάλεσε τους εργαζόμενους «Να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται μπροστά στις εκλογικές μάχες της 26ης Μαΐου, να απορρίψουν τα ψευτοδιλήμματα και το εμπόριο ελπίδας, να αποφασίσουν με βάση τις δικές τους ανάγκες και την πείρα που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Και τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και τις Ευρωεκλογές και τις Βουλευτικές εκλογές, οπότε αυτές γίνουν.

Ενιαία παντού, γιατί ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων, στην ενιαία επίθεση που δέχονται, η ζωή και τα δικαιώματά μας, από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την δραστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Στη συνέχεια τόνισε ότι:

«Πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που στραγγαλίζονται στη μέγγενη της καπιταλιστικής οικονομίας, είναι η πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών.

Πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι, να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, τις δυνατότητες που δημιουργούν η επιστήμη, η τεχνολογία, η παραγωγικότητα της εργασίας.

Πραγματικά προοδευτική είναι η πολιτική του ΚΚΕ.

Γνωρίζουμε ότι οι εκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας αύριο το δρόμο της ανατροπής». 

Κλείνοντας επισήμανε ότι :

«Για το ΚΚΕ αδιαπραγμάτευτες, είναι μόνο οι ανάγκες του λαού και η ανάγκη αυτές να ικανοποιηθούν και τίποτε άλλο.

Γι' αυτό καλούμε το λαό να στηρίξει σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ!

Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως και αν αυτή ονομάζεται.

Χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό στη Βουλή για να είναι πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του!

Με ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, θα γίνει πιο δυνατό το "όχι" του λαού στην ΕΕ του κεφαλαίου.

Θα είναι μήνυμα στους άλλους λαούς και τους συντρόφους μας από άλλες χώρες που δίνουν τη δική τους μάχη.

Απέναντι στο αντιλαϊκό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης, ισχυρό ΚΚΕ με περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που δεν θα είναι οι υπηρέτες της κεντρικής εξουσίας - κάτι το οποίο αποδείξαμε όπου βρεθήκαμε στις διοικήσεις των δήμων.

Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, γιατί το ΚΚΕ παλεύει για τη μόνη λύση που ειλικρινά συμφέρει τους πολλούς, ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία και το ξεκλήρισμα.

Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, γιατί το ΚΚΕ με όσες δυνάμεις διαθέτει θα βρίσκεται μέσα και κυρίως έξω από τη Βουλή, με συνέπεια και αποφασιστικότητα στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας, παλεύοντας, πιέζοντας με κάθε μέσο την κυβέρνηση, το κράτος όπου μπορεί, μέχρι και το Ευρωκοινοβούλιο, την ΕΕ, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα ζωτικά αιτήματα της ΕΤ, των φτωχών αγροτών και μικρών επαγγελματιών και φυσικά να ανοίξει μέσα από αυτήν τη διαδικασία του οργανωμένου αγώνα, της συνεχούς πάλης τους, ο δρόμος για να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα τους με βάση την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ