ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Μεγάλη απάτη από ομάδα Ρομά στην Αργολίδα - Στον εισαγγελέα Ναυπλίου η δικογραφία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:33:00 μ.μ. |
Μεγάλη απάτη από ομάδα Ρομά στην Αργολίδα - Στον εισαγγελέα Ναυπλίου η δικογραφία
 Έκαναν μεγάλες παραγγελίες σε ανύποπτους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που ξεκινούσαν από έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές και κατέληγαν σε… σουβλάκια και τούρτες. Ενώ στη συνέχεια τα πουλούσαν μαζικά σε τρίτους, στα θύματά τους που εδρεύουν στην Αργολίδα, στο Άστρος Αρκαδίας και στη Νίκαια Αττικής, έλεγαν τηλεφωνικά ότι θα τα πληρώσουν μέσω τραπέζης και εμφάνιζαν πλαστά παραστατικά.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, παρουσίαζαν στα πλαστά παραστατικά ότι είχαν καταθέσει μεγαλύτερα ποσά των συμφωνηθέντων. Κι έτσι, κατάφερναν, όχι μόνο να αποσπούν τα ηλεκτρονικά, τα έπιπλα, τα σουβλάκια και τις… τούρτες χωρίς τίμημα, αλλά και να τους δίνουν οι επαγγελματίες τη διαφορά που προέκυπτε σε μετρητά μέσω τράπεζας.

Τέσσερις Ρομά, από 36 έως 49 ετών


Πίσω από αυτή την απάτη, που έως τώρα αφορά εννέα επαγγελματίες – επιχειρηματίες, αλλά πιστεύεται ότι είναι πολύ περισσότεροι, κρύβονταν τέσσερις Ρομά, ηλικίας από 36 έως 49 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας και απάτη, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Στην αρχή επικοινωνούσαν τηλεφωνικά

Αναλύοντας η Αστυνομία τα στοιχεία της απάτης, αναφέρει ότι στο πρώτο στάδιο οι δράστες “πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με επιχειρηματίες, δηλώνοντας τους ψεύτικα στοιχεία και προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων που διέθεταν προς πώληση, αξίας μεγάλων χρηματικών ποσών.

Μέχρι τούρτες και σουβλάκια

Προέβαιναν σε πλήθος παραγγελιών διαφόρων προϊόντων, από έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές έως σουβλάκια και τούρτες και ενημέρωναν τους επαγγελματίες πως θα τους πληρώσουν μέσω τραπέζης”.

Τους εμφάνιζαν, όμως, πλαστά παραστατικά και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις “τους έλεγαν ότι κατά λάθος είχαν καταβάλει περισσότερα χρήματα και κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο να τους αποσπάσουν πέρα από προϊόντα ακόμα και χρήματα από την δήθεν διαφορά”.

Εννέα απάτες σε δύο βδομάδες


Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 6 Μαρτίου έως και 20 Μαΐου 2019, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, στο Άστρος Αρκαδίας και στη Νίκαια Αττικής, είχαν διαπράξει συνολικά εννέα περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας από την δράση τους παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 33.000 ευρώ.
Δεν βρέθηκαν οι τούρτες, κατασχέθηκαν έπιπλα

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, δεν βρέθηκαν οι… τούρτες και τα σουβλάκια, αλλά κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων (έπιπλα κ.α.), τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, συνελήφθη ο 49χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παρόμοια αδικήματα.

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου η δικογραφία

Η σχηματισθείσα δικογραφία, καταλήγει η Αστυνομία, υποβάλλεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Ψάχνουν και για άλλα θύματα των Ρομά

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των δραστών και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ