ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ανδριανός: Κίνδυνος νέων καταστροφών από δάκο λόγω της καθυστέρησης της δακοκτονίας σε περιοχές της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:07:00 π.μ. | |
Ανδριανός: Κίνδυνος νέων καταστροφών από δάκο λόγω της καθυστέρησης της δακοκτονίας σε περιοχές της Αργολίδας
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Παρά την καταστροφική ολιγωρία του περασμένου χρόνου στην εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας στην Αργολίδα που είχε βαρύτατες επιπτώσεις στην παραγωγή και τις τιμές, παρά τις αλλεπάλληλες έντονες παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς όπου εμφατικά έχω τονίσει την ανάγκη η δακοκτονία να ξεκινήσει φέτος εγκαίρως. 

Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις των υπευθύνων, δυστυχώς και φέτος ενώ έχουμε φτάσει στον Ιούνιο η κατάσταση παραμένει η ίδια καθώς στον Άγιο Δημήτριο και το Αρκαδικό κηρύχθηκε άγονος ο σχετικός διαγωνισμός, με αποτέλεσμα να καθυστερούν απαράδεκτα οι σχετικοί ψεκασμοί και να τίθεται σε κίνδυνο για μια ακόμη χρονιά η παραγωγή, την ώρα που οι αγρότες μας καταβάλλουν κανονικά εισφορές και ασφάλιστρα εν μέσω του αγώνα επιβίωσης που καθημερινά δίνουν.

Καλώ όλους τους υπευθύνους να αναληφθούν τάχιστα, άμεσα όλες οι προσήκουσες πρωτοβουλίες ώστε η δακοκτονία να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Διαφορετικά, για μια ακόμη φορά, κάθε καταστροφή της παραγωγής ελαιοκάρπου από δάκο στην Αργολίδα θα βαραίνει όσους για μια ακόμη φορά ανεύθυνα ολιγώρησαν παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ