Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

7 Σεπτεμβρίου η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας στις Σπέτσες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:35:00 μ.μ. | | |
7 Σεπτεμβρίου η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας στις Σπέτσες
 Το νησί των Σπετσών έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ελληνική επανάσταση και την επακόλουθη σύσταση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Όταν το 1821 ξέσπασε η ελληνική επανάσταση, οι Σπέτσες ήταν το πρώτο ελληνικό νησί που σήκωσε τη σημαία της Επανάστασης, το πρωί της 3ης Απριλίου 1821, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι. 

Ακόμα και σήμερα, πολλές από τις ψαρόβαρκες και τα θαλάσσια ταξί υψώνουν την μπλε και κόκκινη σημαία. Το μπλε συμβολίζει την ελευθερία και το κόκκινο συμβολίζει το αίμα, μαζί με τις λέξεις "Ελευθερία ή Θάνατος".
Κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένο στη μνήμη των γεγονότων της 8ης Σεπτεμβρίου 1822, και της Ναυμαχίας της Ναυπλίας (ή των Σπετσών όπως είναι επίσης γνωστή). 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας στο λιμάνι και ολοκληρώνονται με ένα εντυπωσιακό θέαμα με πυροτεχνήματα.
Όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με το Φεστιβάλ της Αρμάτας λαμβάνουν χώρα στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

Το φεστιβάλ της Αρμάτας πραγματοποιείται φέτος την εβδομάδα 2-8 Σεπτεμβρίου 2019 
"Ο Μαστρο Τάκης Μπούφης μαζί με τον γιο του Γιάννη και το συνεργείο τους, ξεκίνησαν τις εργασίες κατασκευής της Τούρκικης Ναυαρχίδας, που θα πυρποληθεί το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, κατά την διάρκεια της αναπαράστασης της Ναυμαχίας των Σπετσών."(διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook)

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ