Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019

Τι θα φάμε σήμερα: Γιουβέτσι του ψαρά με γαρίδες και καλαμαράκια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. |
Τι θα φάμε σήμερα: Γιουβέτσι του ψαρά με γαρίδες και καλαμαράκια
Δείτε παρακάτω την συνταγή για ένα πολύ νόστιμο γιουβετσάκι με γαρίδες και καλαμαράκια που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Υλικά

1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. γαρίδες μεσαίες
250 γρ. καλαμαράκια ροδέλες
πάπρικα
σκόρδο
μαιντανός
βασιλικός
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σωτάρουμε τις γαρίδες με τα καλαμαράκια στο ελαιόλαδο για 2-3΄.

Τα βγάζουμε από το σκεύος και τα διατηρούμε ζεστά.

Στο μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι 4 λεπτά λιγότερο απ'τον κανονικό χρόνο βρασμού του.

Στο σκεύος που σωτάραμε τα θαλασσινά προσθέτουμε το κρεμμυδάκι.

Προσθέτουμε τη σάλτσα με 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Καρυκεύουμε.

Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το κριθαράκι και τα θαλασσινά.

Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά για να ολοκληρωθεί ο βρασμός του ζυμαρικού.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ