ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

«The Thread»: Πανελλήνια πρώτη στην Επίδαυρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:01:00 π.μ. | | |
«The Thread»: Πανελλήνια πρώτη στην Επίδαυρο
 Αφού έκανε την πρεμιέρα του τον χειμώνα στο Λονδίνο και ταξίδεψε σε άλλες σκηνές της Ευρώπης, το «The Thread», η χορευτική παράσταση που δημιούργησε ο σπουδαίος Ράσελ Μάλιφαντ πάνω σε μια ιδέα της Γεωργίας Ηλιοπούλου, είχε την Παρασκευή 23 Αυγούστου την πανελλήνια πρώτη του στην Επίδαυρο.

Οι μουσικές του Βαγγέλη Παπαθανασίου έντυσαν τις χορογραφίες, οι οποίες βασίζονταν στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Οι δύο φαινομενικά ξένοι κόσμοι, από τη μια των ελληνικών παραδοσιακών χορών και από την άλλη της σύγχρονης χορευτικής πρακτικής, συγκρούστηκαν για να συνθέσουν κάτι νέο. 

Ο πρώτος, της παράδοσης, εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια· ο δεύτερος, της σύγχρονης κίνησης, την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων.

Ο Ράσελ Μάλιφαντ μελέτησε βαθιά τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα μαγευτικό έργο, άλλοτε συνομιλώντας, άλλοτε αντιπαρατιθέμενος και άλλοτε αποδεχόμενος να εντάξει αυτούσια στην παράσταση την αρχική «χορογραφία», με την προσωπική του χορευτική γλώσσα. Τα κοστούμια της παράστασης ήταν της Μαίρης Κατράντζου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ