ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Θεία λειτουργία στον εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:27:00 π.μ. | | | |
Θεία λειτουργία στον εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου
Θεία λειτουργία τελέσθηκε στην ομώνυμη Δημοτική εκκλησία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Πρόνοια Ναυπλίου το πρωί της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2019.
Την θεία λειτουργία τέλεσαν ο π. Κωνσταντίνος Σέρρος, εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Ναυπλίου και ο π. Βασίλειος Γκολέμης εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας.
Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου είναι μία ιστορική εκκλησία που με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831 αποφασίσθηκε η ανέγερση της.
Αργότερα το 1909 το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένοι όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια.
Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ